10:29, čet, 4. Jul

Prometna nesreča v Hočah, poškodovan motorist





Včeraj so mariborski policisti obravnavali prometno nesrečo v Hočah.

“Na območju Hoč pri Mariboru smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, voznik motornega kolesa je, po prvih ugotovitvah, zaradi vožnje preblizu roba vozišča padel, pri tem se je lažje poškodoval,” so sporočili iz PU Maribor.

Izvajali so poostrene aktivnosti 

Med 17. in 30. junijem so sicer na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti nad psihofizičnim stanjem voznikov, da bi vplivali na zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter število prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov.

V tem obdobju je bilo indikatorji alkohola preizkušenih 3.472 voznikov, pri čemer je bilo ugotovljenih 109 kršitev vožnje pod vplivom alkohola in 3 kršitve vožnje pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi.

“Pri 74 voznikih je koncentracija znašala do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 34 voznikih nad 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, 1 voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so zoper 4 voznike zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje. Tej problematiki bomo pozornost namenjali tudi v prihodnje,” so še sporočili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.