01:14, tor, 3. Sep

Promo video, ki je zaokrožil po spletu in šokiral, ste ga že videli?





Bosansko-hercegovski spletni portal Buka je pretekli konec tedna objavil video, ki je dvignil kar nekaj prahu. Zakaj?

Bosansko-hercegovski spletni portal Buka je pretekli konec tedna objavil video, v katerem nastopajo trije znani obrazi z območja nekdanje Jugoslavije – igralka Hristina Popović, igralec Goran Bogdan in pevka Severina. V promocijskem videu jih lahko vidimo kot nakupovalko, mesarja in blagajničarko v trgovini, ki drug drugega z nasmeškom na obrazu obkladajo z žaljivkami.

Opozorilo za sovražni govor

Video je del kampanje proti sovražnemu govoru na spletu, z njim pa so želeli prikazati, kako je sovraštvo v vsakdanjem pogovoru postalo vse preveč običajno. “Sovražni govor je vse bolj prisoten tako na spletu kot v vsakdanjem življenju in grozi, da bo postal splošno sprejemljiv način komunikacije v družbi,” je opozoril glavni in odgovorni urednik portala Buka Aleksandar Trifunović.

“Rdeča nit kampanje je pozdrav Hej, Slovani, ki smo ga spremenili v Hejt, Slovani (hate je v angleščini sovraštvo, op. a.),” je še pojasnil Trifunović, saj menijo, da je videti je, kot da je sovraštvo postalo nekaj tako običajnega kot dober dan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.