22:12, sre, 24. Apr

Proračun MOM umaknjen z dnevnega reda





Na današnji izredni seji so svetniki izglasovali umik točke dnevnega reda predlog proračuna za leto 2014. Na predlog Milana Mikla so svetniki z 24 glasovi ZA in 20 PROTI izglasovali umik. Za umik so bili v strankah SDS, Županovi listi, SD, Lipi in LPR. Kdaj bo župan sklical naslednjo sejo na kateri se bo potrjeval proračun v tem trenutku ni znano.


Po besedah vodje svetniške skupine Županova lista Milana Mikla je proračun v predlagani obliki izredno problematičen, saj so prihodki prenapihnjeni, še posebej sporno pa se mu zdi predlagano novo zadolževanje za osem milijonov evrov.

Predlog Županove liste, ki jo je pred leti ustanovil nekdanji župan Franc Kangler, so podprli še v svetniških skupinah SDS, SD, Lista za pravičnost in razvoj (LPR) in Lipa.

Po umiku točke o proračunu z dnevnega reda seje je Fištravec sklical sestanek vodij svetniških skupin, da se dogovorijo, kako naprej.

Predlog proračuna, ki ga je Fištravčeva ekipa pripravila za drugo branje, je v primerjavi s prvim branjem višji za tri milijone in znaša 119,2 milijona evrov. Načrtovani prihodki se v drugem branju zvišujejo na 104,2 milijona evrov, iz prejšnjega leta pa naj bi prenesli 6,8 milijona evrov, kar je manj, kot so sprva načrtovali. Preostanek naj bi pokrili s posojilo v višini osem milijonov evrov.

Odhodki v letu 2014 so predvideni v višini slabih 114 milijonov evrov, kar je skoraj enako kot v prvem branju proračuna. Za odplačilo glavnic kreditov bo šlo 3,2 milijona evrov, še dva milijona pa bodo namenili na račun finančnih terjatev in naložb.

DSC_5213

vir: lokalec.si in STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.