03:15, pet, 29. Mar

Prostofer na Muti še vedno vozi, vožnje so namenjene uporabnikom brez svojcev oziroma tistim, ki imajo svojce daleč, in socialno šibkim občanom





V občini Muta že nekaj časa uspešno sodelujejo v projektu Prostofer, t. j. prostovoljni prevoz občanov, ki nimajo svojcev oziroma ti živijo oddaljeno od njih, in pa socialno šibkim občanom.

Februarja so sicer zaradi samih določil v projektu Prostofer omejili obseg relacij prostovoljnih prevozov, gre za ožje območje prevozov vključno z občino Muta v najbližje občine: Vuzenica, Radlje ob Dravi in Dravograd, so zapisali na spletni strani Občine Muta. Izjemoma se kot izredni prevoz odobri prevoze na območju širše Koroške: Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem, je še zapisano.

Prevozov na oddaljenih relacijah (npr. Ljubljana, Maribor, Velenje, Celje itd.) ne morejo zagotoviti predvsem zaradi pravil projekta Prostofer in same kakovosti vozila, ki je med drugim namenjeno tudi za službeno uporabo občine, ter zaradi manjšega števila prostovoljnih šoferjev, še pojasnjujejo. Izpostavili pa so: “Prav tako opažamo, da nekatere prevoze koristijo tudi uporabniki, ki imajo svojce, ki bi jim lahko zagotovili prevoz. Prevozi so torej namenjeni samo in zgolj občanom, ki nimajo svojcev oziroma le-ti živijo oddaljeno od njih, in pa socialno šibkim občanom. Omejeno je tudi število mesečnih prevozov na posameznega uporabnika.” Po pravilih Prostoferja tudi velja, da ne morejo prevzemati funkcije (ne)medicinskega prevoza, za kar ima zdravstvo usposobljene ter ustrezno opremljene izvajalce, ki izvajajo nenujne prevoze.

Še vedno velja, da se za vse rezervacije občani obračajo zgolj na Zavod Zlata mreža, na brezplačno telefonsko številko 080 10 10.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.