0:18, petek, 27.09.2024
Maribor

Protestnem shodu vzgojiteljic in vzgojiteljev se bo pridružil sindikat Vir

FOTO: Pixabay.com

Na protestnem shodu vzgojiteljic in vzgojiteljev, ki bo potekal 14. januarja na Prešernovem trgu v Ljubljani bo sodeloval tudi Sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije. Na protestnem shodu se bodo zavzemali predvsem za dostojne plače pomočnic in pomočnikov, so iz sindikata sporočili v izjavi za medije.

Iz sindikata Vir so sporočili, da si že vrsto let prizadevajo, da bi bilo delovno mesto pomočnice vzgojiteljice, glede na zahtevnost dela in primerljiva delovna mesta, ustrezno ovrednoteno. To pa bodo na protestnem shodu vladi jasno in glasno povedali.

Pomočnice in pomočniki vzgojiteljev so skupaj s sindikatom Vir in Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) več let opozarjali na poslabšanje razmer na njihovem delovnem mestu, saj je večina pomočnic na minimalni plači. Ob nezadovoljstvu med pomočniki in pomočnicami po vseh neuspešnih pozivih vladi ter resornemu ministrstvu, naj se njihovo delo ustrezno ovrednoti, so še sporočili s sindikata.

Neenak odnos vlade?

Glavni tajnik sindikata Sviz Branimir Štrukelj je v sredo prav tako opozoril na neenak odnos vlade do stavkovnih zahtev v vzgoji in izobraževanju v primerjavi z odnosom do zaposlenih v zdravstvu. “Obe splošni stavki tako v zdravstvu kot šolstvu je ta vlada podedovala, z zaposlenimi v zdravstvu je že sklenila stavkovni sporazum in ga parafirala, medtem ko se z nami resna pogajanja sploh še niso začela, čeprav vsi, tudi vladni podatki, kažejo na to, da so zaostanki pri vrednotenju dela v vzgoji in izobraževanju dramatični,” je poudaril.
VIR: STA

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...