06:59, čet, 25. Apr

Protestniki so se posedli pred vodni top





Protestniki so tudi danes zbrali na ljubljanskih ulicah.

Stranka Resni.ca s predsednikom Zoranom Stevanovićem je že pred dnevi napovedala, da bodo tam. “Kot že veste, smo na torkovem protestu mikrofon in celotno logistiko prihodnjih protestov #uporLJUDSTVA predali preostalim iniciativam, posameznikom in svobodnjakom. Ni dvoma, da je bila Resni.ca iniciator teh protestov, vendar se nam je večkrat očitalo, da nam gre zgolj za predvolilno kampanjo in ne ljudstvo, saj je Zoran že zdavnaj napovedal politične ambicije naše stranke v borbi za narod in proti režimu. Kljub temu da ne bomo poskrbeli za ozvočenje, govorce itd., to ne pomeni, da nas ne bo tam … Bomo. Še močnejši. Še glasnejši,” so zapisali 10. oktobra na Facebooku.

Policisti pa so bili tudi danes v pripravljenosti na proteste in protestnike, ki jih skušajo zadržati v centru . Po poročanju portala 24ur.com so protestniki mirni in naj bi policistom sporočali, da se ne bodo premaknili.

Je pa nekaj minut čez 17. uro na prizorišče prispel vodni top, ki so mu protestniki zaploskali. V zraku je tudi helikopter. Širijo se govorice, da naj bi policisti uporabili plinski razpršilec, a portal 24ur.com je zapisal, da to ni uradno potrjeno.  Po zadnjih informacijah naj bi se kar nekaj protestnikov posedlo pred vodni top.

Ljubljanska policija je  že pred protestom sporočila, da bodo ves čas spremljali dogajanje in da bodo ukrepe prilagajali trenutnim varnostnim razmeram. V skladu s pristojnostmi pa bodo izvedli vse potrebne ukrepe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.