00:21, ned, 28. Jul

Proti Turkinjam za drugo mesto





Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v petek in soboto s tekmama proti Turčiji v Novem mestu končala nastope v evropski ligi. Bistvenega pomena obračuna ne bosta imela, saj so si Turkinje že zagotovile prvo mesto, ki zagotavlja nastop v finalu lige, medtem ko je drugo mesto, katerega branijo Slovenke, le stvar prestiža.

odbojka 1

Izbranke Bruna Najdiča po dveh mesecih treningov, potovanj in tekem, do zdaj so jih v slabih dveh mesecih skupaj, če ne upoštevamo prijateljskih tekem, odigrale kar 16 (deset zmag in šest porazov), že nestrpno čakajo počitnice, še posebno Marina Cvetanovič in Katja Medved, ki sta igrali prav na vseh tekmah. To pa ne pomeni, da v Novem mestu ne bodo dale vsega od sebe in poskušale zadržati drugega mesta, ki ga trenutno držijo v ligi. Tudi če jim to ne uspe, pa so s številom zmag in z dobrimi igrami presegle svoj cilj in upanja, ki so jih imele pred začetkom lige. Še posebno, ker Najdič niti na eni tekmi ni mogel računati na vse najboljše igralke.

“Nihče ni pričakoval takšnega uspeha. Vse skupaj smo zelo zadovoljne z do zdaj doseženim in v tem smislu bomo igrale še zadnji dve tekmi v evropski ligi. Naš osnovni cilj v evropski ligi je bil, da igramo, da pridemo do svoje igre, kar nam je tudi uspelo, rezultati pa so prišli kot posledica naše dobre igre. Naša prednost je bila tudi v tem, da v evropski ligi nismo imele nobenih pritiskov, da moramo v njej nekaj narediti. V njej igramo šele prvo leto, z njo smo se šele spoznavale, lahko smo igrale sproščeno in karkoli smo naredile, je bil uspeh. Pomembno je bilo tudi to, da so cilji narejeni dolgoročno,” je o vzrokih za dobre predstave v debitantski sezoni v evropski ligi spregovorila kapetanka Cvetanovičeva.

Tudi drugo mesto v skupini ni imperativ, zato bodo lahko Slovenke proti Turkinjam povsem sproščene, hkrati pa tudi samozavestne, saj so doslej edine, ki so Turčijo premagale na njenem igrišču. Dobro vedo, da z njimi lahko igrajo, če prikažejo svojo najboljšo igro, pa tudi zmagajo.

“Tudi tokrat si želimo vsaj eno zmago. Zagotovo je slajše tekmovanje končati z zmago kot s porazom, zato bomo naredile vse, da nam to tudi uspe. Tako ali tako nihče ni računal, da bi evropsko ligo končale na prvem mestu. O tem se je začelo govoriti šele, ko smo dobile nekaj tekem. Pred tem smo razmišljale o zmagi ali dveh, nikakor ne o prvem mestu, zato v ekipi ni prisotnega razočaranja, ker tekmi s Turčijo ne bosta odločali o njem. Vseskozi nam je bil cilj, da samim sebi dokažemo, česa smo sposobne in s takšnim ciljem bomo odigrale tudi zadnji dve tekmi v evropski ligi,” napoveduje izkušena Koprčanka.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.