22:25, sre, 24. Apr

Prvi cvetovi in prvo majsko nebo





Mladinska skupina Kultomaterji, se je spet odlično izkazala. V okviru občinskega praznika občine Muta so v avditoriju Mitnica v petek, 11. maja, pripravili glasbeno-literarni večer: “Prvi cvetovi in prvo majsko nebo”.

Kultomaterji so letos že pripravili podoben dogodek in sicer “Ljubezen skozi Prešernove oči”, ki je potekal ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je odlično uspel. Ravno zato, so se odločili, da želijo sodelovati tudi pri 18. občinskem prazniku. Pripravili so odličen program, v katerem se je za vsakega poslušalca nekaj našlo.

Nastopili so literati in glasbeniki iz zgornje dravske doline, ki so presenetili s svojo ustvarjalnostjo. Med drugim je bilo tako moč slišati mlade literatke iz osnovne šole Muta, navdušil pa je tudi dijak iz srednje šole Slovenj Gradec, Klemen, ki je že izdal svojo pesniško zbirko in je s prisotnimi delil nekaj svojih pesmi.

Tudi na glasbenem področju ni manjkalo odličnih glasbenikov in pevcev. Svojo glasbo je predstavila skupina Matalaja, ki pripravlja besedila v različnih jezikih, pri izvajanju glasbe pa uporabljajo tudi citre, kontrabas in flavto. Na odru se je med drugim predstavila tudi mlada Nastja Gabor, ki jo nedvomno čaka svetla glasbena prihodnost.

Glasbeno -literarni večer je torej odlično uspel. Navdušeni so bili tudi poslušalci, ki so bili predvsem veseli, da se tudi mladi toliko ukvarjajo s kulturo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.