08:50, tor, 23. Apr

Prvič v Mariboru, letni koncert Mešanega pevskega zbora KUD Coda





Jutri, 27. maja ob 18.00 uri, bo Mešani pevski zbor KUD Coda, poskrbel za svoj prvi letni koncert, kjer se vam bodo pod vodstvom Lee Gačnik predstavili s sprehodom po zanimivi zborovski literaturi.

Ker se sezona počasi zaključuje, so se odločili, da letni koncert organizirajo v tem času in skozi glasbo pokažejo, kaj vse so uspeli ustvariti v prvem letu njihovega obstoja.

 

 

MePZ KUD Coda

 

Kulturno umetniško društvo Coda je že več kot 10 let nekoliko drugačna glasbena šola. Je šola, ki prisluhne željam učencev in jim preko skupinskega muziciranja tudi v praksi omogoča nastopanje na pravih klubskih odrih, hkrati pa omogočajo tudi brezplačen dostop do glasbenega izobraževanja socialno izključenim mladostnikom.

Septembra 2016 je na pobudo mentorice za solo petje Lee Gačnik nastal Mešani pevski zbor KUD Coda, ki je zapolnil dotlej obstoječo praznino med otroškimi pevskimi zbori in zbori upokojencev. V zboru je kakovostno preživljanje prostega časa našlo že 16 pevk in pevcev različnih starosti, ki se po zborovski literaturi sprehajajo med lažjimi in zahtevnejšimi skladbami najrazličnejših stilov. Zbor je v tem obdobju nanizal že kar nekaj nastopov, med drugimi tudi dobrodelni božični koncert, kjer je uspešno zbral sredstva za tople obroke OŠ Prežihovega Voranca Maribor, v marcu pa je prvič uspešno nastopil tudi na Območni reviji odraslih pevskih zborov v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.