15:16, pet, 5. Jul

Prvi odziv Urške Klakočar Zupančič: “Želim si, da je funkcija predsednice DZ rešena političnih pritiskov in da ni torišče političnih sporov.”





Urška Klakočar Zupančič ostaja predsednica DZ, o tem včeraj na seji sveta Gibanja Svoboda sploh ni bilo govora, je po seji dejal prvak stranke Robert Golob. Se pa “zaradi preobremenjenosti” umika z mesta podpredsednice stranke. Golob je ocenil še, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade.

Trudila se bo za skupno dobro

Na dogodke zadnjih dni se je zdaj z zapisom na družbenem omrežju Facebook odzvala tudi sama Urška Klakočar Zupančič: “Želim si, da je funkcija predsednice Državnega zbora rešena političnih pritiskov in da ni torišče političnih sporov. Zato se bom še bolj posvetila svojemu delovanju kot predsednica Državnega zbora. Verjamem in zaupam v svoje poslanstvo. Vedno se bom trudila za skupno dobro vseh prebivalk in prebivalcev Republike Slovenije.”

Na vprašanje o informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o tem, da je Golob Klakočar Zupančičevo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, je Golob dejal, da se včasih vpraša, kje mediji dobijo informacije. “Tudi o mojem odstopu sem jaz že dostikrat bral v medijih, ampak tega filma Janez Janša ne bo videl,” je dejal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.