02:34, pon, 29. Jul

Prvi smučarski vikend presegel pričakovanja





Pretekli vikend so, kot napovedano, zagnali letošnjo smučarsko sezono na Arehu. Obratovale so tri proge, in sicer Areška, Ruška in desni del Cojzarice. Smučarjem so zagotovili tudi redno avtobusno povezavo med Bellevuejem in Arehom, katere frekvenco so zaradi izjemnega zanimanja v nedeljo še povečali.

smučišče areh

V soboto je od zgodnjega jutra do 16. ure dnevno smučarsko karto kupilo 650 smučarjev, v nedeljo je bilo takšnih 470. Na smučiščih so čez vikend našteli približno 2 tisoč navdušenih smučarjev. Neverjetni obisk jih je pozitivno presenetil in je dokaz, kako radi Štajerci smučajo na Mariborskem Pohorju. Njihove napovedi o uspešni smučarski sezoni so se tako potrdile že prvi vikend.

Po čudovitem smučarskem vikendu je vreme spet pokazalo svojo muhasto plat. V višinah doteka k nam od jugozahoda topel in vlažen zrak, ki je močno načel snežno podlago, zato bo od jutri odprta le še zgornja polovica Ruške proge. Še zmeraj pa velja, da jutri in v sredo smučate po promocijski ceni, in sicer bodo smučarji za celodnevno smučarsko vozovnico odšteli 5€. Tudi predprodajo so podaljšali do petka, 19. decembra. Smučarske karte v predprodaji je mogoče še ta teden kupiti na glavni avtobusni postaji na Mlinski ulici 1 in v poslovalnici Marture na Gosposki ulici.

slika je simbolicna Foto: Aljaž Sedovšek
slika je simbolicna
Foto: Aljaž Sedovšek

Vse aktualne novice, povezane z odprtimi progami in dogajanjem na smučiščih lahko spremljate na spletni strani www.mariborskopohorje.si in od srede naprej tudi na Facebook profilu Pohorje je zakon.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.