16:25, sob, 14. Sep

Prvo skupino dijakov v novem šolskem letu je sprejel predsednik vlade





V šolskem letu 2024/2025 nadaljujejo z vladnim projektom aktivnega državljanstva. Prvo skupino dijakov v novem šolskem letu je gostil predsednik vlade dr. Robert Golob

Osemdeset dijakinj in dijakov tretjih letnikov računalniške smeri Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana je imelo priložnost spoznati delo vlade in njenega predsednika.

Na obisk so prišli odlično pripravljeni. Svoje znanje so pokazali že pri reševanju kviza, ki smo ga izvedli v uvodu obiska, v razpravi s predsednikom vlade, ki je sledila, pa so odprli številne zanimive teme. Tako jih je zanimalo, kako bo vlada rešila stanovanjsko problematiko mladih, v kateri fazi je zdravstvena reforma, predlagali so povečanje sredstev za ureditev javnega prometa in odprli problematiko sistemske skrbi za starejše osebe s posebnimi potrebami. Slednja je predsedniku vlade tudi oseben izziv, zato se je dijakom zahvalil, da so ga spomnili na to pomembno področje, ki ga mora država še urediti.

Po skupinskem fotografiranju s predsednikom vlade dr. Golobom smo obisk nadaljevali s predstavitvijo dela Protokola Republike Slovenije in Urada vlade za komuniciranje. Dijakom smo predstavili predsedniško palačo ter novinarsko središče, kjer so lahko preizkusili različne tehnične možnosti, ki so na voljo pri produkciji novinarskih konferenc. Imeli so priložnost stati za govorniškimi pulti, kjer navadno stojijo člani vlade, ter povedati svoje mnenje in vtise z obiska.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.