10:31, pet, 29. Mar

Ptuj bo dobil nov dom za upokojence





Dom upokojencev Ptuj, ki zdaj upravlja s petimi enotami, bi rad zgradil še eno – v Žabjaku, kjer so si že zagotovili zemljišče. Upajo pa na podporo lokalne politike in države, tako da bi lahko čez slabo leto že začeli graditi.

Dom upokojencev Ptuj v svojih enotah razpolaga s 700 posteljami, z novo enoto pa bi radi odpravili večposteljne sobe in povečali kvoto enoposteljnih sob, je povedala direktorica Jožica Šemnički in dodala, da je “projekt trenutno v fazi pridobivanja dokumentacije, priprave idejne zasnove, investicijski plan je pripravljen, gotovo pa bo potrebna še novelacija. Pripravljamo spremembe občinskega prostorskega načrta, ki bodo ustrezneje umestile enoto v prostor, najpomembnejše pa je seveda pokritje finančne konstrukcije.

FOTO: Dom upokojencev Ptuj
FOTO: Dom upokojencev Ptuj

Vrednost je ocenjena na 14 milijonov evrov. Po njenih besedah bodo polovico prispevali sami, ostalo pa bi radi pridobili od ministrstva ali pa bi najeli posojilo. Dobili bi dodatnih 200 postelj, od tega sto v enoposteljnih in 50 v dvoposteljnih sobah. Ptujski dom ima zdaj 700 postelj, 140 jih je v dislocirani enoti v Kopru, ki naj bi jo po napovedih ministrstva kmalu ločili od matične hiše.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.