23:23, sob, 6. Jul

Ptujska Bistra z novim interaktivnim prostorom





Znanstveno raziskovalno središče (ZRS) Bistra Ptuj je danes nad obstoječimi prostori v središču mesta slovesno odprlo še dodatni interaktivni prostor. V njem bodo imeli na voljo sejno sobo in predavalnico, v kateri bodo lahko njihovi zaposleni, pa tudi udeleženci različnih usposabljanj, deležni sodobnih načinov predstavitev.

Kot je ob odprtju povedal direktor ZRS Bistra Ptuj Štefan Čelan, je 40 kvadratnih metrov velik prostor v prvem nadstropju, za prenovo katerega so porabili 40.000 evrov, pomembna pridobitev, saj bodo lahko v njem pripravili različne videokonference.

Potrebna je širitev

“Tehnologija tukaj omogoča vodenje seje, kot da jo vodite v živo, s spremljanjem zapisi vseh podatkov, slikovnih, tekstovnih. Zato smo torej opremili ta prostor, kjer bomo v bodoče vsa izobraževanja, posvetovanja, delavnice,” je dejal Čelan in dodal, da so polovico denarja prispevali sami, polovico pa mestna občina. Pri investiciji so bili zelo racionalni, saj so za pisarniško pohištvo ponovno uporabili materiale iz Centra ponovne uporabe.

Sicer pa je bila širitev po besedah Čelana potrebna, saj je ptujsko znanstveno raziskovalno središče z 22 zaposlenimi in kot slovenska poslovna točka med najbolj obiskanimi v državi, letno pa jih obišče med 3500 in 4000 strank.

Čelan se decembra poslavlja z mesta direktorja

ZRS Bistra Ptuj je v lanskem letu za 22 različnih projektov skupaj s partnerji pridobila okoli devet milijonov evrov iz evropskih in drugih virov, od tega je njihov delež znašal 1,4 milijona evrov. Letos so prijavili že 45 projektov, skupaj vrednih 80 milijonov evrov. Če bi uspeli na vseh, bi Bistri ostala desetina omenjenega denarja. Kot je še dodal Čelan, ki se decembra poslavlja z mesta direktorja, so v njihovem zavodu zadnja leta nadpovprečno uspešni pri pridobivanju projektov.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.