05:27, pet, 5. Jul

Ptujska mestna tržnica bo predvidoma končana avgusta





Roki za dokončanje mestne tržnice na Ptuju se bodo podaljšali. Občina je po obsodbi nadzornika uvedla supernadzor nad izvajanjem gradnje. Na Mestni Občini Ptuj so pojasnili, da je do podaljšanja roka gradnje tržnice prišlo zaradi nekaterih nepredvidenih okoliščin za katere do izkopa niso mogli vedeti.

Mestna občina Ptuj je v začetku januarja z izvajalcem prenove mestne tržnice podpisala aneks k gradbeni pogodbi, s tem pa se rok gradnje podaljša do konec julija. “Z izvajalcem gradnje smo do danes sklenili tri anekse k pogodbi. S prvim aneksom smo kot naročnik potrdili imenovanje novih podizvajalcev, z drugim aneksom smo podaljšali rok gradnje do 31.7.2019, potrdili imenovanje novih podizvajalcev in uskladili nekaj nebistvenih določb, s tretjim aneksom pa smo spet potrdili imenovanje novih podizvajalcev ter izvajalca seznanili s supernadzorom,” so pojasnili na ptujski občini.

trznica ptuj

Na občini medtem umirjajo, da se zaradi samega podaljšanja roka gradnje, strošek za investitorja ni povečal.

Zakaj so se roki podaljšali?

Glavni razlog podaljšanja roka gradnje je bila ustavitev del na Slomškovi ulici v času neprimernih vremenskih razmer. Na območju Slomškove ulice tik pod ustrojem cestišča je bilo v okviru arheoloških raziskav do sedaj odkrito sosledje arheoloških plasti in grajenih stavbnih ostankov, ki sega v preteklost v rimsko dobo. Odkriti pa so bili celo odlomki posameznih predmetov iz prazgodovine. Zaradi občutljivosti arheoloških ostalin za zmrzal je bilo ocenjeno, da arheoloških raziskav na območju Slomškove ulice ni mogoče opravljati čez zimske mesece, ampak šele v začetku pomladi,” so odgovorili iz Mestne občine Ptuj, medtem ko ostali razlogi za podaljšanje izvirajo iz prilagoditev projekta zaradi nepredvidenih okoliščin.

Uvedba supernadzora

Ptujska občina je uvedla supernadzor, kar v grobem pomeni tehnično spremljanje gradnje. Storitev pa obsega spremljanje kvalitete izvedbe in kontrola vgrajenih materialov, sopotrjevanje količin izvedenih del, terminsko in finančno spremljanje projekta. Supernadzor pri ureditvi mestne tržnice od 28. januarja izvaja podjetje Mind Inženiring d.o.o. iz Ormoža.

Vrednost investicije za zdaj ostaja enaka, kot je bila predvidena v investicijski dokumentaciji, to je 5.370.390,25 eurov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.