02:33, čet, 25. Apr

Ptujska poletna noč se vrača na ulice starega mestnega jedra





Prihodnji vikend, 5. in 6. 8., bo na ptujskih ulicah potekal tradicionalni poletni dogodek Ptujska poletna noč, ki poteka ob prazniku Mestne občine Ptuj, organizirata ga Zavod za turizem Ptuj in Mestna občina Ptuj, v sodelovanju s ponudniki starega mestnega jedra.

Ptujska poletna noč spremeni ulice v sprehajališče z glasbo, zrak se napolni s sladkimi vonjavami hrane, mesto samo pleše v ritmu. Dva poletna večera v starem mestnem jedru ujameta urbani utrip, glasbene ritme in druženje na raznolikih kotičkih mesta. Staro mestno jedro ponuja veliko novih doživetij za vsak okus.

Velik oder na tržnici

Pestro dogajanje, tik pred Poletno nočjo, se bo odvijalo že v četrtek, 4. 8. tekom celotnega dne, saj bo ta dan, izjemoma dan prej, potekal Ožbaltov sejem. Obe noči, v petek in soboto, bo postavljen veliki oder na tržnici, mesto pa bo oživelo tudi s »terasa festi« lokalov. Na mestnem trgu bo mogoče okušati raznoliko kulinariko, Miklošičeva ulica bo ponujala pristne izdelke ustvarjalcev, izdelovalcev in umetnikov ročnih spretnosti, na Novem trgu pa se bo odvijal pester otroški program.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.