00:43, tor, 23. Jul

Ptujski brezplačni mestni avtobus dobro sprejet





Na Ptuju so brezplačni mestni avtobus, ki je v Mestni občini Ptuj (MOP) začel voziti konec preteklega leta, odlično sprejeli.

Že v prvih mesecih po uvedbi linije so se pojavile pobude o novi. Število potnikov, ki se mesečno popeljejo z njim, pa se iz meseca v mesec povečuje. V mesecu maju se je z avtobusom tako prepeljalo že več kot 5-tisoč potnikov.

Ptuj 16

V prvih mesecih se je z mestnim avtobusom skupno (pre)peljalo 18.316 potnikov. Največ jih je vstopilo na postajališču banke (Ulica 5. prekomorske), Rimske peči, sledi postajališče na Zadružnem trgu in pred Termami Ptuj.

Mesečni strošek obratovanja mestnega avtobusa je po podatkih MOP 8.760 evrov, na ptujski občini pa že analizirajo tudi smiselnost uvedbe dodatnih linij.

Linija od 1. januarja letos

Brezplačna linija mestnega avtobusnega prevoza imenovana Linija MESTNO JEDRO, je na Ptuju sicer zaživela s 1. januarjem letos. Krožna linija se izvaja ob delavnikih s 30-minutnim intervalom s pričetkom in zaključkom na Zadružnem trgu, potnike pa prevaža manjši klimatiziran avtobus s sedeži in stojišči, ki je dostopen tudi invalidom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.