Ptujski dom upokojencev izbran za sofinanciranje dnevnega varstva in začasnih namestitev v enoti Žabjak

Minuli teden se je zaključil zadnji rok Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno dnevnim oblikam varstva in začasnim namestitvam za starejše. Med sedmimi izbranimi projekti, ki so izpolnjevali pogoje in merila ter bili izbrani za sofinanciranje, je tudi Dom upokojencev Ptuj z enoto Žabjak- enota Žabjak (dnevno varstvo in začasne namestitve).

Dom upokojencev Ptuj

Dom upokojencev Ptuj, ki v kratkem pričakuje podpis pogodbe o sofinanciranju projekta z Ministrstvom za zdravje, bo lahko črpal 1.436.766 evrov, kar je tudi najvišji možni znesek, so sporočili z Mestne občine Ptuj. Predvidena nova enota Žabjak, ki že ima pravnomočno gradbeno dovoljenje, bo zagotovila 12 mest za izvajanje dnevnega varstva in 20 mest za začasne namestitve.

Z občine so še sporočili, da si vodstvo Doma upokojencev Ptuj prizadeva za dokončno usklajeno finančno konstrukcijo za novo enoto Žabjak, ki ne bo vključevala kredita, ki bi obremenjeval sedanje in bodoče uporabnike njihovih storitev, do konca meseca marca 2021. To pa bi pomenilo, da bi lahko že v prvi polovici tega leta pričeli potrebne postopke za gradnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV