17:24, čet, 28. Mar

Ptujski Evropski teden mobilnost z geslom “Izberi čistejši način prevoza!”





Mestna občina Ptuj organizira dogodke ob Evropskem tednu mobilnosti 2020 z geslom »Izberi čistejši način prevoza!«. V Evropskem tednu mobilnosti med 16. in 23. septembrom 2020 se bodo odvili številni zanimivi dogodki in aktivnosti, ki bodo Ptujčane povezali v prizadevanju za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti.

Program Evropskega tedna mobilnosti 2020 od danes, 16. 9., do 23. 9. 2020

sreda, 16. 9., 9:00–14:00, Poligon Kolesarček

Za otroke starejših skupin Vrtca Ptuj bo organiziran preventivno-vzgojni program v cestnem prometu na poligonu KOLESARČEK. Otroci bodo prek igre spoznali, kako jih na cesti vidi voznik, kako pomembna je varnostna čelada, predvsem pa, kako se pravilno prečka cestišče. S programom se bodo otroci naučili osnovnega pravilnega vedenja v prometu in se obenem zabavali. Organizator: Mestna občina Ptuj, lokacija: Mestna občina Ptuj, Mestni trg 1, 2250 Ptuj. V primeru dežja dogodek odpade.

petek, 18. 9., 9:00–12:00 Ulice otrokom

Ptujske osnovne šole bodo sodelovale v preventivni akciji »ULICE OTROKOM«. Otroci v parku ali telovadnici ne morejo risati na tla, zato bomo otrokom omogočili ustvarjanje s kredami na območju šolskih okolišev. Organizator: Mestna občina Ptuj. Lokacija: Mestna občina Ptuj, šolski okoliši. V primeru dežja dogodek odpade.

ponedeljek, 21. 9., in torek, 22. 9., 9:00–13:00 Varne šolske poti

ZŠAM Ptuj bo po vseh ptujskih osnovnih šolah predstavila projekt »Varne šolske poti« s pestrim naborom aktivnosti: predavanje »Varna pot v šolo«, predstavitev združenja, Šole vožnje Prednost, policije in medobčinskega redarstva, predstavitev prometne igre »Prometna vila«. Organizator: ZŠAM Ptuj, SPVCP MO Ptuj, Šola vožnje Prednost, Policijska postaja Ptuj, Medobčinsko redarstvo. Lokacija: OŠ Mladika, OŠ Ljudski vrt Ptuj s podružnico Grajena, OŠ Breg, OŠ Olge Meglič, OŠ Dr. Ljudevita Pivka

sreda, 23. 9., 10:00 Kolesarjenje okrog Ptujskega jezera

Ptujsko jezero je največje stalno jezero na Slovenskem in ponuja mnogo priložnosti za športne aktivnosti. Ob jezeru poteka. tudi mednarodna Dravska kolesarska pot. V okviru vodene kolesarske ture se bomo odpravili okrog jezera ter spoznavali naravno in kulturno dediščino ob vodni površini.  Organizator: Javni zavod za turizem Ptuj
Lokacija: Začetna točka kolesarjenja: Slovenski trg, končna točka: most za pešce in kolesarje. Udeležba je brezplačna. Za udeležbo na vodenem kolesarjenju se je potrebno prijaviti na aljosa.ciglar@visitptuj.eu do torka, 22. 9. 2020. Priporočamo kolesarsko športno opremo, osnovno fizično kondicijo in lastno kolo. V primeru dežja kolesarjenje odpade.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.