23:23, sob, 6. Jul

Ptujski policisti lanske varnostne razmere v mestu ocenjujejo kot ugodne





Na ptujski policijski postaji ocenjujejo, da so bile varnostne razmere glede na statistične podatke lani stabilne in ugodne, kar gre po njihovem pripisati tudi dobremu sodelovanju vseh pristojnih v sklopu varnostnega sosveta. Slednji se je minule dni sestal na prvi seji v novem mandatu in med drugim obravnaval poročilo o lanskih varnostnih razmerah.

Kot so povedali predstavniki policije, so na njihovo delo in oceno varnostnih razmer na območju Mestne občine Ptuj v minulem letu odločilno vplivala dogajanja v naseljenih delih, na gradbiščih, v objektih za športne, kulturne in zabavne prireditve ter delo v zvezi z gostinskimi lokali in predvsem z javnimi prireditvami.

Lani so tako obravnavali 539 kaznivih dejanj, kar je sicer 159 več kot leto prej, med katerimi so jih preiskali 357 oziroma dve tretjini in v zvezi z njimi že podali kazenske ovadbe. Pri tem so največ kaznivih dejanj obravnavali s področja splošne kriminalitete.

Na območju ptujske občine so v letu 2022 obravnavali manj kršitev predpisov s področja javnega reda in miru

Policisti so obravnavali tri kazniva dejanja povzročitve hude telesne poškodbe, leto prej le eno, in 20 kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe. Našteli so 46 velikih tatvin, kar je skoraj dvakrat več kot leto prej, od tega jim je uspelo raziskati 17 primerov.

Lani so beležili tudi osem kaznivih dejanj nasilja v družini, deset kaznivih dejanj zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter osem kaznivih dejanj odvzema mladoletne osebe.

Na območju ptujske občine so v letu 2022 obravnavali 434 oziroma skoraj dvakrat manj kršitev predpisov s področja javnega reda in miru ter splošne varnosti ljudi in premoženja. Največ kršitev so obravnavali na področju zakona o varstvu javnega reda in miru, in sicer 264, skoraj enako kot leto prej, 89 pa s področja prepovedanih drog.

Na ptujskih cestah so obravnavali 385 prometni nesreč, skoraj četrtino več kot leta 2021, med njimi tudi eno s smrtnim izidom. V 91 nesrečah je bilo devet huje, 104 lažje poškodovanih. 294 nesreč pa se je končalo zgolj z materialno škodo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.