19:17, pet, 19. Apr

Ptujski športniki z novimi medaljami





Haifa je gostila evropsko prvenstvo v borilni disciplini Combat Sambo. V Izraelu je v kategoriji do 71 kilogramov v slovenski reprezentanci tekmoval Luka Perkovič (Judo kluba Drava Ptuj), ki je osvojil tretje mesto. Perkovič se je do bronaste kolajne prebil z dvema zmagama. Edini poraz je zabeležil v polfinalu, ko je izgubil proti svetovnemu prvaku Rolanu Zinnatovu, navaja PeTV.

V Ormožu je v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. V streljanju z zračno pištolo je med članicami Majda Raušl (Strelski klub Ptuj) zasedla tretje mesto, medtem ko je bil med člani prav tako tretji Sašo Stojak (Strelski klub Ptuj).

Od petka do nedelje je pod okriljem Golf zveze Slovenije na ptujskem igrišču za golf pod soorganizatorstvom Golf kluba Ptuj potekalo državno prvenstvo v Match play-u. Med članicami je tekmovalo osem igralk, med člani pa triindvajset igralcev in sedem izmed njih je predstavljalo Golf klub Ptuj. Po treh dneh se je naslova državnega prvaka v Match play-u veselil Jan Hribernik iz Golf kluba Ptuj, zapišejo na PeTV.

V Mariboru od sobote do ponedeljka poteka državno prvenstvo v boksu

Na tem tekmovanju nastopajo predstavniki BK Ring Ptuj, BK Ptuj in BK Dejan Zavec Boxing. Ženski rokometni klub Žiher hiše Ptuj-Ormož je po dolgem premoru v petek zvečer odigral srečanje 2. kroga končnice v 1. državni rokometni ligi proti ekipi ŽRK Trgo ABC Izola. V športni dvorani Krašna so se zmage veselile Primorke z izidom 30:27.

Rokometni klub Drava je v soboto v Ajdovščini odigral odločilno tekmo za napredovanje v 1. B državno rokometno ligo. Ptujčani so izgubili z izidom 28:22 in bodo tudi v prihodnji sezoni nastopali v 2. državni rokometni ligi. Nogometaši Drave so v 21. krogu 3. državne nogometne lige vzhod v gosteh z 2:1 premagali ekipo Avto Rajh Ljutomer. Za Ptujčane sta zadetka dosegla Niko Šalamun in Vid Sedej.

Z odlično igro so zmago v 21. krogu 3. državne nogometne lige vzhod vpisali nogometaši Podvincev, ki so pred svojimi gledalci s 4:1 ugnali Rače. Za Podvince so se vpisali med strelce Tomaž Gojkošek, Jakob Kolenko, Jernej Orovič in Luka Petrinec.

V nogometni Super ligi je rezultat tekme 13. kola tekmovanja Grajena ANpro – Markovci 4:2. Nogometaši Rogoznice so v 11. kolu prvega razreda MNZ Ptuj pred svojim navijači remizirali 2:2 s Pragerskim. Namiznoteniški klub Ptuj je z zmago in porazom zaključil redni del tekmovanja v 2. slovenski namiznoteniški ligi. Dosežena rezultata sta NTK Arrigoni – NTK Ptuj 6:1 in PPK Rakek – NTK Ptuj 2:6.

Ptujski odbojkarici Klara Milošič in Nika Milošič sta si stali nasproti odbojkarske mreže na tekmi za tretje mesto v slovenskem odbojkarskem prvenstvu. Po tekmi se je bronaste medalje veselila Klara Milošič, saj je njena ekipa Nova KBM Branik Maribor s 3:1 premagala Ženski odbojkarski klub Formis.
Libero Dance Fest je bilo v soboto in nedeljo veliko plesno tekmovanje, na katerem so se zelo dobro odrezale predstavnice Plesnega kluba Mambo. Ptujske plesalke so se s številnimi nastopi izkazale na tem plesnem festivalu.

Po dolgi pavzi se je v minulem tednu tekmovalno vrnil na teniška igrišča Blaž Rola. Ptujčan je izgubil v 2. kolu ITF turnirja v Monastirju z nagradnim skladom 15 000 dolarjev, potem ko ga je premagal Francoz Adrien Grobat z rezultatom 1:6 in 3:6.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.