07:42, sre, 3. Jul

PU Maribor: Zoper NK Maribor bo uveden hitri postopek





Ob 20.15 uri je bila na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana nogometna tekma med ekipama NK Maribor in NK Olimpija, ki si jo je ogledalo približno 10.500 gledalcev, od tega okoli 1.000 pripadnikov navijaške skupine Viole in okoli 150 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons, ki jih je spremljalo približno 80 “supporterjev”, so sporočili mariborski policisti.

Še pred nogometno tekmo smo bili okrog 14.30 obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru med pripadniki navijaških skupin na območju središča Maribora.

Pri tem so nemudoma ukrepali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnjo kršitev in vzpostavili red na območju, pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva. Po doslej znanih informacijah sta bila pri tem lažje poškodovana dva policista, pri čemer še zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (299. čl. KZ-1).

Poškodovali tudi službeno vozilo

Prav tako je bilo poškodovano tudi službeno vozilo – tudi v tem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (220. čl. KZ-1). 35 osebam, med njimi tako slovenskim, kot tujim državljanom, je bil izrečen ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev (63. čl. ZNPPol).

Zapor NK Maribor uveden hitri postopek 

Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev, oz. kršitev določil 38. člena Zakona o javnih zbiranjih, bo zoper organizatorja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, v enem primeru je bila moškemu zasežena bakla in bo zoper njega podan obdolžilni predlog, v dveh primerih pa je bil izdan plačilni nalog moškima, ki sta prižgala pirotehnično sredstvo (baklo).

Obravnavajo tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari (220. čl. KZ-1) in sicer 15 stolov na stadionu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.