22:10, čet, 25. Apr

Pustovanje v Selnici ob Dravi





Številne maske v Selnici ob Dravi, med katerimi smo lahko videli Pirate s Karibov, Perice, Pogrebni zavod, Borovničke, selniške Indijake, Babji mlin, Mlekarna Ranhof ter mnoge druge, so vsaka zase nizale svojo zgodbo.

Pustno soboto je v Selnici zaznamovala povorka v kateri so se predstavile pustne maskote iz vseh predelov Selnice ob Dravi, Ruš, Bresternice pa tudi od drugod. Že četrto leto zapored so veliko pustovanje priredili člani KD Pavza skupaj v sodelovanju z Občino Selnica ob Dravi.

DSC_5870

Dopolnjeno danes ob 17:36

Pustna pustolovščina v Selnici ob Dravi se je pričela že zgodaj popoldan, ko so se sodelujoče maske zbrale pred občinsko stavbo in se pripravile na povorko, ki jih je po selniški ulicah popeljala vse do igrišča pri Osnovni šoli, kjer so se pustne maske tudi podrobneje predstavile. Tisoč obiskovalcev si je ogledalo zanimive pustne maskote in se pridružilo pustnemu karnevalu, ki bo trajal še pozno v noč.

Organizatorji kakor tudi sodelujoči so se na pustno povorko pripravljali že skoraj cel mesec prej. Izvirne pustne maske so terjale bučne aplavze tisoč udeležencev. Le ti pa se bodo skupaj z maškarami zabavali še pozno v noč.

Vsa štiri leta doslej pa se je ena izmed selniških pustnih mask udeležila tudi pustovanja v veliki pustni povorki na Ptuju. Tokrat bodo Selnico ob Dravi “zastopale” Perice. Kdor jih je zamudil danes, si jih bo lahko ogledal jutri na P
tujskem karnevalu.

Druge novice

Comment

  • Janez

    2 marca, 2014

    Vsa čast organizatorjem!!! 🙂

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.