01:27, pet, 5. Jul

Radolfi prihaja v Maribor: “Za Maribor vedno pripravim poseben program”





V Maribor prihaja Davor Radolfi, za katerim je 35 let bogate glasbene kariere. Svojo koncertno turnejo bo začel z Valentinovim koncertom, ki bo 11. februarja v Festivalni dvorani v Mariboru. Z nastopom pa se želi na neki način slovenskemu občinstvu zahvaliti, da so toliko let ob njem.

Za uspeh je potrebno, da človek verjame vase

Pred koncertom smo govorili z njim in zaupal nam je, da mu toliko uspešnih let na sceni ogromno pomeni. “Prvo mislim, da je potrebno, da človek verjame vase in da to, kaj počne, pa ali je to glasba, slikarstvo ali kar koli drugega, počne z dušo. Predvsem pa, da živi življenje. Jaz ga živim.” Ob tem doda, da je vse veliko lažje, ko si obdan z dobrimi ljudmi, ljudmi, ki jih imaš rad. In sam ima to srečo.

“Za Maribor vedno pripravim poseben program, ker vem, kaj imajo ljudje v Mariboru radi. Uživali bomo, prepevali, malo bomo nostalgični. Danes so drugačni časi kot nekoč, tempo je hitrejši. Včasih se je jedlo, pilo, ljubilo in pelo nekoliko drugače,” v smehu pove.

V prihodnjih dneh se na turnejo in odločil se je, da začne ravno v Mariboru. “Prvi moj nastop s skupino Ritmo Loco je bil ravno v Mariboru, tja nas je pripeljala Tereza Kesovija, saj ji je bilo naše ustvarjanje všeč in menila je, da moramo naše delo predstaviti tudi slovenski publiki. “Rad imam Maribor. Lahko bi rekel, da gre za neko ljubezen. Del moje zgodbe sem spisal tukaj,” nam pove.

In kakšna publika smo? “Moram povedati, da izvrstna publika. Čutite balade, mirne pesmi, začutite tudi življenjska besedila. Poleg tega veste, kaj je zabava. Ste publika, med katero se vedno dobro počutim, in to se vidi.” 

Prvo sodelovanje z reperji

Napove, da bo v tem letu izdal več pesmi. V roku treh tednov bo izšel duet s hrvaško TBF: “Tako bom storil nekaj, kar še nisem. Prvič bom delal z reperji. Pri moji novi pesmi, gre za avtobiografsko pesem, nekaj drugačnega, a kljub temu ostaja pridih mediterana. Tekst nove pesmi je ustvaril Jure Stanić, prijatelj, ki me spremlja skozi vso kariero in me dobro pozna. V pesmi se bodo verjetno našli vsi, ki imajo kakšen stik z glasbo, ki živijo tako kot jaz, morda v nekoliko drugačnih niansah,” doda.

Pesem Reci mi more kako doć do nje – Povej mi morje, kako pridem do nje, nosi lepo sporočilo in kot smo pri Radolfiju že vajeni, govori o ljubezni. “Sicer pa si nikoli v življenju ne delam velikih planov, nekatere stvari se zgodijo od zgoraj, ali se poklopijo ali ne. Lažje mi je, da nimam planov, bolj imam rad spontano in sproščeno življenje, na koncu se tako vedno nekaj zgodi,” pove.

Smučati je začel ravno v Sloveniji

Slovenijo sicer rad obišče tudi v prostem času in ne le poslovno. “V vseh teh letih sem spletel tudi številna prijateljstva in spoznal, da ima Slovenija polno krasnih stvari. V dobri uri si ali na morju ali v gorah. Celo smučati sem začel ravno v Sloveniji. Res veliko spominov me veže na vašo državo,” pove.

Vstopnice so na voljo TUKAJ.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.