10:19, pon, 29. Jul

Ravnatelj osnovne šole naj bi spolno nadlegoval dekleta





Nekdanji uspešni smučarski tekač, danes pa trener smučarskega teka in ravnatelj ene od gorenjskih šol, naj bi po poročanju časnika Dnevnik spolno napadel več mladoletnih deklet.

Na kranjski policijski upravi so medijem potrdili, da obravnavajo kaznivo dejanje s področja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Na dan prihajajo številne izpovedi njegovih nekdanjih sotekmovalk in varovank, ki so pred leti obupale nad športom, prav zaradi njegovega nadlegovanja.

“Hči se nama je z možem v solzah zaupala, da se je vse skupaj začelo z opolzkimi besedami, potem je nadaljeval z otipavanjem. Dolgo je bila nemočna, to je bil vendarle njen trener. Nekega dne, ko jo je pripeljal domov z reprezentančnih priprav in sem videla, da je hči razburjena, sem ga poklicala k sebi in mu povedala, kar mu gre. Po besnem odzivu pred domačo hišo sva se z možem odpeljala naravnost na Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in se zaupala takratnemu tekaškemu vodstvu. Niso nama verjeli, prav tako kljub najini prošnji niso sprožili nikakršnega postopka,” je za Dnevnik povedala mama ene od nekdanjih tekačic.

Trenutno je bolniško odsoten

Ravnatelj je bil, navaja Dnevnik, za pojasnila nedosegljiv. Na osnovni šoli, kjer domnevni spolni plenilec deluje kot ravnatelj, so pojasnili, da “gospod ravnatelj po nasvetu osebne zdravnice te dni dela za polovični delovni čas, preostalo je na bolniški odsotnosti”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.