10:12, čet, 25. Apr

Raziskava: Koliko ljudi se je okužilo kljub cepljenju?





Kot so poročali na TV Slovenija, je NIJZ je izvedel tudi poizvedbo o okužbah po cepljenju. Po zbranih podatkih so ugotovili, da je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb bistveno večje pri tistih, ki niso zaščiteni, kot pri tistih, ki so polno zaščiteni z dvema odmerkoma cepiv. Popolne, 100-odstotne zaščite za zdaj ne ponuja nobeno cepivo, kljub temu pa je mogoče govoriti o vsaj 90-odstotni zaščiti.

Slika je simbolična. FOTO: Pixabay.com

Od prihoda novega koronavirusa je bilo pri nas potrjenih 258.237 primerov okužb, od tega je za covidom-19 zbolelo samo 842 ljudi, ki so bili cepljeni z dvema odmerkoma cepiva, kažejo podatki NIJZ.
Nizka stopnja okužbe med cepljenimi se kaže tudi v podatkih za posamezni dan – 2. aprila je na primer med potrjenimi 1299 primeri okužbe le sedem zaščitenih s cepivom, 4. maja pa je bilo med potrjenimi 930 primeri okužb zgolj 5 cepljenih oseb, so navedli.
Doslej je bilo po podatkih NIJZ s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 915.011 prebivalcev, z vsemi odmerki pa 804.338, še poroča STA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.