13:48, čet, 25. Apr

Razkrite so svetovne in slovenske glasbene zvezde, ki bodo nastopile na Festivalu Lent





Reflektorji Festivala Lent bodo letos obsijali več zvezd, so sporočili z Narodnega doma Maribor in razkrili glavne zvezde, ki bodo letos stale na odrih legendarnega in v svetu priznanega festivala.

Festivalske luči bodo svetile na jazz (super)zvezdnike: 𝗦𝗲𝘂𝗻𝗮 𝗞𝘂𝘁𝗶𝗷𝗮, 𝗠𝗮𝗻𝘂𝗷𝗮 𝗞𝗮𝘁𝗰𝗵𝗲𝗷𝗮, 𝗙𝗿𝗲𝗱𝗮 𝗪𝗲𝘀𝗹𝗲𝘆𝗮 in 𝗗𝗲𝗹𝘃𝗼𝗻𝗮 𝗟𝗮𝗺𝗮𝗿𝗿𝗷𝗮.

Na velikem odru bodo osvetlili vroče 𝗝𝗼𝗸𝗲𝗿 𝗢𝘂𝘁 in 𝗥𝗼𝗰𝗸 𝗢𝗽𝗲𝗿𝗼 – 𝗤𝘂𝗲𝗲𝗻 𝗦𝘆𝗺𝗽𝗵𝗼𝗻𝘆 z nepozabnimi uspešnicami Freddyja Mercuryja in druščine v izvedbi simfoničnega orkestra, solistov in zbora. Pod njimi bodo znova zablesteli 𝗜𝗻𝗱𝗲𝘅𝗶, sarajevske rockovske legende, ki se jim bodo na skupnem odru pridružili tudi velikani jugoslovanske glasbene scene, kot so 𝗛𝗮𝗹𝗶𝗱 𝗕𝗲𝘀̌𝗹𝗶𝗰́, 𝗗𝗮𝗱𝗼 𝗧𝗼𝗽𝗶𝗰́, 𝗛𝗮𝗿𝗶 𝗠𝗮𝘁𝗮 𝗛𝗮𝗿𝗶, 𝗡𝗲𝗻𝗼 𝗕𝗲𝗹𝗮𝗻 in 𝗭𝗼𝗿𝗮𝗻 𝗣𝗿𝗲𝗱𝗶𝗻.

Ko smo že pri legendah, je seveda treba omeniti tudi slovenske, vsaj nepogrešljivega poeta prekmurskih ravnic, 𝗩𝗹𝗮𝗱𝗮 𝗞𝗿𝗲𝘀𝗹𝗶𝗻𝗮. Pridevnik legendarni lahko mirno uporabimo tudi za 𝗧𝗿𝘇̌𝗮𝘀̌𝗸𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝘇𝗮𝗻𝘀𝗸𝗶 𝘇𝗯𝗼𝗿 𝗣𝗶𝗻𝗸𝗮 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘇̌𝗶𝗰̌𝗮, ki letos praznuje petdeseti jubilej, v isti sapi pa je še kako potrebno omeniti tudi 𝗙𝗼𝗹𝗸𝗮𝗿𝘁, ki slavi petintridesetega. Tudi zato boste ljubitelji folklore letos deležni še posebej skrbno izbranega programa vrhunskih skupin, s katerim boste odpotovali vse do Indonezije in Zimbabveja.

Na Minoritih bo pod njimi zažarel magični 𝗕𝗼𝘇̌𝗼 𝗩𝗿𝗲𝗰́𝗼, spet pa bodo obsijali tudi stotine nasmejanih obrazov.

Ob nepogrešljivem stand upu namreč letos ponujajo kar dve komedijski uspešnici, 𝗩𝗿𝗼𝗰̌𝗶𝗰𝗮 in 𝗕𝗼𝗲𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗼𝗲𝗶𝗻𝗴, seveda pa ne bo šlo tudi brez večno razprodanega 𝗧𝗮𝗱𝗲𝗷𝗮 𝗧𝗼𝘀̌𝗮.

Od 15. marca 2023 bodo na voljo vstopnice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.