14:28, pet, 29. Mar

Razkrivamo datum slavnostnega odprtja ruško-selniškega mostu





Po naših informacijah je uradna otvoritev mostu, ki povezuje Selnico ob Dravi in Ruše, načrtovana za 4. oktobra, pripravljen bo tudi prav poseben program, sodelovali naj bi Alenka Bratušek, državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo, ter obe županji – selniška Vlasta Krmelj in ruška Urška Repolusk.

Ko smo se z vprašanji o odprtju ruško selniškega mostu obrnili na Ministrstvo za infrastrukturo, konkretno niso odgovorili. “Rekonstrukcija mostu je v zaključni fazi. Komisijski pregled izvedenih del je predviden v začetku oktobra,” so sporočili za lokalec.si.

Domačini že komaj čakajo na odprtje

Jasno pa je, da bo promet po mostu stekel predvidoma takoj po izvedenem komisijskem pregledu, če ne bo bistvenih pripomb komisije glede prometne varnosti. Na omenjen datum, torej 4. oktober, v zgodnjih popoldanskih urah je načrtovano, da se sredi mostu prereže trak, v sam program pa naj bi bila vključena tudi godba in mažoretke, po končanem uradnem delu pa bo takoj promet normalno stekel.

Domačini že nestrpno čakajo na ponovno odprtje mostu, saj gre za edino neposredno prometno povezavo med Selnico ob Dravi in Rušami. Pot iz Ruš v Selnico ob Dravi, ki znaša čez most štiri kilometre, je po obvozu čez Maribor daljša za okoli 20 kilometrov.

Most bo širši, ter tudi z novo ograjo

Obnova mostu, je sicer trajala od lani maja. V sklopu rekonstrukcije je bila načrtovana razširitev mostu s pločnikom na eni strani in na drugi strani z dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo del Dravske kolesarske poti. Zato bo objekt po obnovi širši za okoli tri metre, dobil bo tudi novo ograjo. Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 2,4 milijona evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.