22:46, čet, 25. Apr

Razkrivamo, kje in kdaj koruzni labirint v Mariboru odpira svoja vrata, prav tako kakšen bo





Koruzni labirint v Mariboru bo za vikend, že peto leto zapored, odprl svoja vrata. Preverili smo, kakšni so načrti za letos.

Spregovorili smo z Natašo, ki je vodja parka, ki nam je povedala, da se letos vračajo na lokacijo ob Papeški cesti: “Letos smo na Papeški cesti, kjer je bila Jagodna dežela. Pred leti smo tu že bili, ampak ker koruza kolobari, torej se ne sme sejat na isto polje, mi kolobarimo z njo. Odprti bomo vsak dan od devete ure zjutraj do osme ure zvečer.”

Tematika bo Stara trta

Tematika letošnjega Koruznega labirinta je Stara trta nam še zaupan Nataša: “V sodelovanju z Fakulteto za arhitekturo smo ponovno pripravljali načrte na to temo. Tako smo letos oblikovali največji grozd na svetu. V Mariboru tako nimam le najstarejše trte na svetu, ampak tudi največji grozd.”

Sama pot je letos nekoliko bolj zahtevna: “Obiskovalci se bodo morali malo bolj potrudit, da najdejo same postaje, teh bo 15. Smo pa ponovno del labirinta naredili tako imenovani neraziskani labirint, ki ga bodo obiskovalci morali raziskovati brez zemljevida. Seveda tisti, ki si bodo upali.”

Dobrodošli so vsi hišni ljubljenčki 

V Koruzni labirint so dobrodošli vsi, otroci seveda s spremstvom odrasle osebe: “Otroci sami ne smejo v labirint, ker je zadeva prevelika. Tako da labirint je za družine, spodnje starostne omejitve ni, je pa priporočljivo z otroci od nekje tretjega, četrtega leta, da imajo kaj od same dogodivščine. Kužki so dobrodošli, pravzaprav so vse domače živali dobrodošle, tudi goste s papigo smo že imeli.”

Planirano je, da bo labirint odprt do žetve, a kdaj to bo, težko napovedo: “Smo namreč tudi letos na začetku sezone bili malo bolj na trnih, zaradi suše. Računamo, da bomo odprti še v avgustu in septembru, ampak koliko v septembru bomo pa še videli, ker bo verjetno letos koruza prej zrela kot običajno.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.