13:19, sre, 11. Sep

Razočarana Ninna Kozorog po kraji imena Humanitarček: “Gre za na novo odprto društvo, ki se okorišča z našim imenom, ki smo si ga trd(n)o gradili zadnje desetletje”





Le kdo ne pozna Humananitarčka, društva, ki verjame, da dobrota malih ljudi lahko pomeni veliko. Njihovi projekti so izvrstni in zajamejo širok krog ljudi, ki jim ni bilo z rožicami poslano. Vodja organizacije Humanizarček je Ninna Kozorog, zdravnica, nekdanja Slovenka leta. Minule dni pa je naletela na ogromno razočaranje.

Objavljamo njen zapis, po tem, ko je zasledila, da je registrirano društvo z enakim imenom: društvo za izvajanje humanitarnih dejavnosti Humanitarček in sicer v Ravnah na Koroškem. In njen zastopnik je Iršič Borut. Kljub temu, da sodelujejo, trdi, da društva ni poznal. Gre res zgolj za napako, ali se spreneveda in so bili njegovi načrti popolnoma drugačni?

“Ne vem, kaj bi rekla. Razen, da po mojem 80% Slovencev in slovenk ve, da je Humanitarček moj otrok.”

Borut Iršič naj bi dejal, da ni vedel, da je ime Humanitarček zavzeto. “Okej – in to iz OŠ, ki je še en dan nazaj sodelovala z nami pri barvanju kamenčkov, ki sodeluje pri 30 dni za 30 srčnih dejanj in pri tem, da smo medijsko povsem “neznani”? Ali ste mislili, da boste preprosto prevzeli 10 let in še več našega dela? In to tik ob najavi izdaje moje knjige in naše akcije Topli obroki? Pojavil se je “klon” našega društva, registriran v Čečovlje 22A, Ravne na Koroškem.

PROSIMO, DA NE NAKAZUJETE DENARJA, Z NJIMI NE SODELUJETE POD PRETVEZO, DA SMO MI.

Gre za zlorabo našega imena in 10 let našega dela, zato prosimo, da ne nasedate. Gre za na novo odprto društvo 21.9.2021, TRR pa je odprt 15.10.2021 ki se okorišča z našim imenom, ki smo si ga trd(n)o gradili zadnje desetletje. Aktivirali smo že pravnike. Dokler ne dosežemo sankcij, prosimo, da PREVERITE PODATKE S PODATKI, KI SO NAVEDENI NA SPLETNI STRANI NAŠEGA DRUŠTVA,” zapiše Kozorogova. 

Isti dan je sicer Botur odprl šeeno društvo in sicer Društvo za nenasilno komunikacijo Koroška. Tudi to ime je sicer že v uporabi, saj ga ima več let uveljavljeno Društvo za nenasilno komunikacijo s sedežem v Ljubljani.

Sprenevedanje: Napako, kot jo imenuje sam, naj bi uredili jutri

Borut Iršič se je odzval na družabnih omrežjih in zapisal: “Spoštovani. Na tem mestu izrekam iskreno opravičilo za nevšečnost. Namen registracije NI BILA GOLJUFIJA. V postopku registracije iz nobene strani nismo bili opozorjeni na že zavzeto ime. Napako bomo nemudoma uredili jutri, ko bomo zaprosili za spremembo imena. Za nevšečnost se iskreno opravičujemo in prosimo vse organizacije, da na račun našega društva ne nakazujejo nobenih sredstev. Za osebno opravičilo sem na voljo tudi preko klica.”

“Tale komentar povsem iz trte izvit”

Na njegovo opravičilo se je odzvala tudi Kozorogova, ki je zapisala: “Pozdravljeni. Glede na to, da gre za ime, ki sem si ga IZMISLILA SAMA in da imamo precejšnji medijski domet, je tale komentar povsem iz trte izvit .. Prihajate iz OŠ Mežica, ki sodeluje z nami v akcijah – a niste vedeli za Humanitarčka?”

Nadaljnji odziv Boruta pa je bil: “Spoštovana. Res mi je žal, da je prišlo do te situacije, napisal sem vam, da sem na voljo tudi za pogovor po telefonu. Za društvo še nisem slišal, kot rečeno pa sem negativno presenečen in tudi razočaran, da me na zavzeto ime niso opozorili niti iz AJPESA, niti iz UE, ko je bila registracija v postopku. Sem pa tudi malo razočaran, da zdaj o meni javno pišete o vseh podatkih in ne vem ali je namen javno obračunavanje, ker bi se res rad samo osebno opravičil za storjeno napako.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.