12:25, sre, 3. Jul

Razvrstitev glasov za kandidate in kandidatke ruškega volilnega okraja je takšna





Na sredinem soočenju na televiziji BK TV so sodelovali kandidati in kandidatke za poslanca oziroma poslanko, ki kandidirajo v ruškem volilnem okraju.

To so  Franc Černagoj (Naša prihodnost in Dobra država), Bojana Muršič (SD), Jurij Lep (Gibanje Svoboda), Metka Vodušek (SAB), Drago Bolčina (Levica), Aleksander Brunčko (SDS), Tomi Prosnik (Vesna) in Matjaž Mihelak (Naša dežela)

Na našem portalu smo ob soočenju objavili tudi anketo, v kateri smo bralce vprašali, kdo od kandidatov in kandidatk tega soočenja jih je najbolj prepričal. Ob koncu ankete je  bilo zbranih 732 odgovorov.

Največ glasov, in sicer 166, kar je 23 odstotkov, je dobil Aleksander Brunčko iz SDS. Na drugem mestu je Matjaž Mihelak – Naša dežela, ki je prejel 136 glasov oz. 19 odstotkov. Tretje mesto je pripadlo Tomiju Prosniku – Vesna. Zanj je glasovalo 108 oseb oz. 15 odstotkov. Na četrtem mestu je Bojana Muršič – SD, ki je prejela 105 glasov oz. 14 odstotkov.

Deset odstotkov ali 74  glasov je prejel Franc Černagoj (Naša prihodnost in Dobra država). Odstotek manj, torej devet odstotkov ali 63 glasov, je dobil Jurij Lep (Gibanje Svoboda). Metka Vodušek iz SAB je dobila sedem odstotkov ali 49 glasov, Drago Bolčina iz Levice pa štiri odstotke ali 31 glasove.

Druge novice

Comment

  • Mateja Rotovnik

    7 aprila, 2022

    Aleksander Brunčko
    SDS

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.