15:22, pet, 5. Jul

Rdeč alarm: Nad Slovenijo prihajajo močni nalivi





V noči na petek in v petek dopoldne bodo Slovenijo zajele obilne padavine s krajevno močnimi nalivi. Zapihal bo močan jugozahodni veter. Morje bo v petek v dopoldanskem času ob visoki plimi poplavljalo okoli 50 cm.

Danes bo povečini suho vreme. Ponoči bo od zahoda začelo deževati. Deževalo bo še jutri dopoldne, popoldne pa se bo delno zjasnilo.

Kakšna pa je napoved?

Danes bo na zahodu pretežno oblačno, v hribovitem svetu lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugod se bo čez dan prehodno delno zjasnilo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C, zapišejo na strani Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. Pojavljale se bodo tudi nevihte in močnejši nalivi.

Jutri zjutraj in dopoldne bo še oblačno in deževno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Sredi dneva bo dež od zahoda ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 12 do 16, na Goriškem in ob morju do 20 °C.

Opozorilo

V noči na petek in v petek dopoldne bodo Slovenijo zajele obilne padavine s krajevno močnimi nalivi. Zapihal bo močan jugozahodni veter. Morje bo v petek v dopoldanskem času ob visoki plimi poplavljalo okoli 50 cm, so še zapisali.

VIR: Arso

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.