17:03, tor, 16. Apr

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči





Na Muti je včeraj potekalo že 23. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Koroški regiji, ki so ga organizirali Izpostava URSZR Slovenj Gradec, Območno združenje RK Radlje ob Dravi in Občina Muta.

Preverjanje usposobljenosti Muta-8

Regijsko preverjanje je bilo izvedeno na štirih različnih lokacijah, prva je bila pri Mitnici na Spodnji Muti, druga pri mostu ob Livarski ulici, tretja pred občino Muta in zadnja pred cerkvijo. Na regijskem preverjanju je sodelovalo 6 ekip, ki so svojo usposobljenost preverjale v nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah ter dajanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah. Glavni namen preverjanja je bil utrjevanje in širjenje znanja za preprečevanje nesreč, da v primeru, če do njih pride, kvalitetno in ustrezno pomagajo sebi in drugim.

Preverjanje usposobljenosti Muta-10

Ekipe so ponovno dokazale, da imajo veliko znanja ter so pripravljeni pomagati v vsakršni situaciji, kot prvouvrščeni so tokrat bili člani ekipe Adient d.o.o. Slovenj Gradec 1. Ekipa. Na tekmovanju pa so sodelovale še ekipe Adient d.o.o. Slovenj Gradec 2. ekipa, Prostovoljno gasilsko društvo Mislinja, OZRK Dravograd, Občina Dravograd in Prostovoljno gasilsko društvo Muta. Prvouvrščena ekipa regijskega preverjanja usposobljenosti ima tako pravico sodelovanja na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo izvedeno predvidoma oktobra 2017 v Kobaridu.

Preverjanje usposobljenosti Muta-20

Na parkirišču pred Gasilskim domom Muta pa so se ob enem odvijale predstavitve dejavnosti gasilcev, gorsko reševalne službe, policije, regijskega centra za obveščanje, lokalnih društev ter drugih, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.