15:26, pon, 22. Jul

Rekonstrukcija mostu čez hudournik pri Fali je v polnem teku





Gradbena dela rekonstrukcije mostu na regionalni cesti pri Fali potekajo v skladu s terminskim planom, sporoča Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

Od meseca maja je bilo izvedeno betoniranje razponske konstrukcije ter nato prednapenjanje in injektiranje jeklenih kablov. V juniju je potekalo betoniranje prehodne plošče v smeri Lovrenca in navezave na raztežilno ploščo v smeri Ruš. Raztežilna plošča je armiranobetonska plošča, ki je nameščena delno v previsu in delno na tleh oziroma na obstoječi utrjeni podlagi cestišča. Izvedba te plošče omogoča razširitev vozišča, saj v tem primeru, zaradi strmih brežin na obeh straneh, drugačen poseg ni možen. Nato je sledila izvedba hidroizolacije pod pločniki ter položitev granitnih robnikov in namestitev obojestranske varovalne ograje.

VIR: Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo

V območju konzolne armiranobetonske plošče nad železnico je potekala izvedba druge faze raztežilne plošče in sanacija podpornega zidu pod ploščo betoniranje servisnega hodnika z robnim vencem.

Na opornem zidu nad cesto se izvaja dobetoniranje v izmeničnih kampadah. Zaključena pa je že končna prevezava vodovoda, pritrjenega na novo mostno konstrukcijo. Zaključek gradbenih del je predviden konec meseca oktobra 2024.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.