04:23, tor, 30. Jul

Rektor odvzel pooblastila Lorenčiču





Rektor Univerze v Mariboru (UM) Igor Tičar je danes na svoje zaposlene naslovil mail, v katerem jih seznanja, da z 10.3.2016 Teodorju Lorenčiču preklicuje pooblastila opravljanja funkcije glavnega tajnika UM. V pismu je prav tako zapisal, da “nastalo situacijo na Rektoratu UM obravnavam skrajno resno.”

S to potezo, rektor piše, da je “izvedel ukrepe za zaščito dostojanstva vseh zaposlenih in ugleda Univerze v Mariboru”. Ob tem poudarja, da morajo vsi zaposleni skupaj ustvariti takšno delovno okolje, kjer bodo motivirani delali za dobro Univerze v Mariboru. “Vsak izmed nas mora s svojimi ravnanji prispevati k temu, da se razmere umirijo, da se zaščiti ugled in javna podoba Univerze v Mariboru. Želim si, da bi vsi zaposleni na rektoratu v prihodnje, predvsem v tem izredno občutljivem obdobju, s svojimi ravnanji in odločitvami prispevali k temu, da se nastala situacija čimprej razreši, saj smo prav zaposleni največji glasnik Univerze v Mariboru,” je zapisal Tičar.

UM seja upravnega odbora 1

Ta reakcija je verjetno (tudi) posledica skupnega pisma 41 zaposlenih na rektoratu, v katerem opisujejo nevzdržne razmere in ki so ga posredovali sindikatu SVIZ. Na podlagi tega je predsednik SVIZ-a Branimir Štrukelj rektorju predlagal umik glavnega tajnika, zadevo pa že prijavil Inšpektoratu za delo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.