07:14, pet, 13. Sep

Rektor UM obračunava s sindikalnimi zaupniki





Medtem, ko so sindikalisti izvolitev Zdravka Kačiča na mesto rektorja Univerze v Mariboru pozdravljali in upali na boljše čase kot v preteklosti, pa se je v zadnjem času izkazalo, da rektor neprestano napada sindikalne zaupnike. Samo spomnimo se primera Krečičeve.

Dekan Filozofske fakultete Friš in rektor UM se očitno želita rešiti sindikalnih zaupnikov.

Glede na dogajanje na Filozofski fakulteti, kjer sta dekan in rektor obtožila profesorja, da je izvajal grožnje nad študentsko je lahko jasno razvidno, da sta kvečjemu dekan in rektor in naredila napake, saj profesorja Zupana rektor Kačič na razgovor o tem sploh ni povabil, da bi v živo imel priložnost razložil kaj se je dogajalo. Po drug strani pa nista uporabila nobenih dokazov, saj je študentka sama netila požar in napada na Simona Zupana na družbenih omrežjih, na koncu pa njega obtožila groženj,

To je očitno opravičljivo, kako se ja znašala na Facebooku, saj jo dekan Friš podpira, kot je sama večkrat poudarila v zapisih, da je prodekanica in da ima podporo vodstva. Zupan je danes na akademskem zboru kategorično zavrnil to, da je je študentki grozil. Konec koncev mu na koncu tudi niso dali nobenega opomina, saj očitno zanj niso imeli argumenta.

Nenavadno videnja dekana

Videnje dekana na vse skupaj pa je nenavadno, saj študenta, ki razkrije, kaj se dogaja v zaprti Facebook skupini poimenuje kot ovaduha profesorja Zupana, v ravnanju prodekanice in njenih zapisih pa ne vidi problema. Morda bi bil bolj smiseln nauk mladih generacijam, da pa vendar bi se nepotizem raje razkrival, kot pa da so vsi enostavno tiho.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.