09:06, pet, 29. Mar

Repoluskova ne tolerira ljudi, ki gredo v času bolniške na dopust, sprejema pa njihovo politično podporo





Kandidatka za županjo občine Ruše Urška Repolusk sprejela podporo Sonje Irene Kukovec Stajan, izredno odpuščene delavke iz Občine Ruše.

Smo že vajeni, da je v politiki vse možno, a v Rušah sramu za doseganje ciljev ne pozna niti kandidatka za župnjo Urška Repolusk. Te dni je sprejela podporo Neodvisne liste #Skupaj pri kateri je izvoljena za občinsko svetnico tudi Sonja Irena Kukovec Stajan. To ne bi bilo nič nenavadnega, če Kukovec Stajanova, sicer vidna članica Lire, ne bi prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov. Kukovec Stajanova je namreč v času bolniškega staleža odpotovala na dopust v tujino, brez soglasja zdravnika. Ker je šlo za hujšo kršitev delovnega razmerja je s strani Občine Ruše prejela izredno odpoved iz krivdnih razlogov. Krivdo in nevestno ravnanje je potrdilo tudi sodišče. Do ugotovitve, da v času bolniške ni bila doma temveč potovala, je prišlo na osnovi razčlenjenega telefonskega računa, ki ga je naročila Kukovec Stajanova sama. Zato tudi na sodišču ni mogla dokazati, da ji je delodajalec kršil določene pravice vezane na zasebnost. Potovala je namreč po Avstriji in Italiji, za kar ni imela dovoljenja zdravnika, ki ji je podpisal bolniški stalež.

Sodba vrhovnega sodišča
Sodba vrhovnega sodišča
Sklep o izredni odpovedi
Sklep o izredni odpovedi

Kakšna načela in kakšno verodostojnost imajo besede županske kandidatke Urške Repolusk pokaže tudi dejstvo, da je na soočenju na BK TV dejala da tovrstno dejanje nebi tolerirala, za dosego cilja izvolitve za županjo pa očitno tolerira in sprejema podporo Sonje Irene Kukovec Stajan.

Izjavo Urške Repolusk si lahko ogledate v videu iz soočenja na BK TV.

Fotografija je sestavljena iz dveh izsekov dokumentov. Prvi je Sodba vrhovnega sodišča, drugi je Sklep o izredni odpovedi Občine Ruše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.