14:45, tor, 16. Apr

Ribničani v dvorani Tabor boljši od Mariborčanov





Mariborskim rokometašem na domačem parketu ni uspelo presenetiti rokometašev Rika
Ribnice, ki so na koncu bili boljši z rezultatom 27:32.
Po uvodnem vodstvu Ribnice z 1:3, so Mariborčani uspeli strniti vrste in v 8. minuti z
zadetkom Andrisa Celminša prvič povesti 6:5. Vse do 21. minute smo spremljali trdo igro gol za gol, nato pa je Risto Vujačić poskrbel za vodstvo gostov z 9:11. Sledila je reakcija
mariborske klopi z minuto odmora, a žal ta ni ustavila naleta Ribnice, ki si je ob slabši igri
Branikovcev v obrambi do odhoda na odmor uspela priigrati prednost štirih zadetkov.
Ribnica je na začetku 2. polčasa z zadetkoma Gašperja Horvata in Jana Puclja ušla za šest golov razlike. Vendar se vijoličasti rokometaši ni vdali in v 37. minuti z zadetkom Filipa Jerenca prepolovili zaostanek.

V srečanje nismo šli slabo, saj smo bili enakovredni nasprotnik. Nato smo pričeli slabše igrati v obrambi, v napadu pa nismo imeli idej kako prelisičiti njihovo agresivno obrambo. Tako smo dovolili nasprotniku, da si je na polčasu priigral prednost štirih zadetkov. Drugi polčas smo zelo slabo odprli, a se vseeno uspeli vrniti z agresivno obrambo ter doseči nekaj lahkih zadetkov. Nato pa nam je, ne vem, zmanjkalo moči ali nekega psihološkega domenta, da bi lahko srečanje obrnili v svojo korist,” je po tekmi dejal Matija Golik, igralec RK Maribor Branik.

Marin Buneta;
FOTO: MP Produkcija

Medtem pa so v  nasprotnem taboru dejali, da so vedeli, da bo težka tekma, saj se Maribor bori za Evropo. “Želeli smo potrditi to 3. mesto in sedaj lahko sproščeno ponovno skušamo priti še stopnico više. Borili smo se skozi celotno srečanje, imeli smo 10-15 minut, ko nam ni steklo in takrat smo tudi dovolili, da so se Mariborčani približali. Na koncu nam je tudi z malo sreče srečanje pripeljati v našo korist,” je dejal Tilen Strmljan, igralec RD Riko Ribnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.