20:46, tor, 23. Apr

Robert Golob: Naš bančni sistem je zelo likviden in tudi kapitalska ustreznost je zelo visoka





Predsednik vlade dr. Robert Golob se je v Bruslju udeležil vrha evrskega območja, na katerem sta sodelovala tudi predsednica ECB Christine Lagarde in predsedujoči evroskupine Paschal Donohoe.

S predsednico ECB Lagarde so voditelji izmenjali poglede na ekonomske razmere v Uniji, še zlasti v luči nedavnih dogodkov na finančnih trgih v ZDA in Švici. Potrjeno je bilo, da je evropski bančni sektor stabilen, z močno kapitalsko ustreznostjo ter likvidnostjo.

“Danes smo imeli zelo zanimivo razpravo o stanju v evropskem bančnem sistemu,” je ob robu zasedanja dejal premier Golob in dodal, da sta predsednica ECB in predsednik evroobmočja predstavila analizi stanja zadnjih dogodkov in stanja v evropskem bančnem sistemu.

“Evropski bančni sistem je odporen na motnje, ki smo jim bili priča. Vsi parametri od likvidnosti do kapitalske ustreznosti so znotraj predpisanih omejitev. Ravno zaradi pravil, ki veljajo v evropskem bančnem sistemu, ki so bistveno bolj stroga od pravil v omenjenih dveh državah, smo v resnici lahko mirni,” je poudaril predsednik vlade dr. Robert Golob.

Predsednik Vlade Republike Slovenije je ob zaključku vrha poudaril, da je slovenski bančni sistem del evroobmočja: “Pravila so enaka. Naš bančni sistem je zelo likviden in tudi kapitalska ustreznost je zelo visoka.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.