23:08, čet, 28. Mar

Robert Golob razkril, kdaj bo znano ime županskega kandidata za Maribor





Pred našo kamero je stopil predsednik vlade Robert Golob. Srečali smo se na mariborskem Lentu in spregovoril je o več aktualnih tematikah za Maribor.

Najbolj pereče vprašanje, gotovo ste bili večkrat vprašani danes, kako je s podporo aktualnemu županu Arsenoviču na lokalnih volitvah. Prepričana sem, da bo Svoboda imela svojega kandidata, je to aktualni župan, so v igri druga imena, ste bili na lokacijah danes, s kakšnim drugim namenom?

Ste videli, kje vse sem bil? Nikjer ni bilo nobene politične konotacije in v resnici imamo sestanek s simpatizerji stranke šele zdaj. Torej naši lokalni simpatizerji se z nami sestajajo danes ob tej uri, po tem najinem pogovoru. Sem pa spoznal danes kar nekaj pomembnih akterjev v Mariboru, tudi obstoječega župana. Danes sem ga srečal prvič, ni naredil slabega vtisa, naredil je čisto v redu vtis in iz tega vidika ne izključujem čisto nikogar.

Da pa bo Svoboda v Mariboru poskušala zmagati na lokalnih volitvah pa tudi ne skrivam. Mislim, da je to v interesu tudi Maribora, zaradi tega, ker je to najboljši način, da podpremo tako na eni strani na lokalnem nivoju, kot na drugi na državni. Da res Maribor spravimo nazaj na tisto, ki mu pripada. In to, da je postane prestolnica severovzhodne Slovenije. Verjamem, da bo to najlažje, če bomo imeli na obeh straneh isto politično grupacijo.

Si je kdo od ljudi, s katerimi ste se danes srečali, zaželel vaše politične podpore za župana Maribora? Vemo, omenjajo se Alan Perc, Marko Slavič, morda celo Vladimir Rukavina?

Zaenkrat še vsi, ali pa nihče. Zato, ker ti pogovori še niso stekli. Ko pa bodo, verjemite mi, da jih bomo naprej imeli na stranki, do konca meseca junija bo vse znano. Ne bomo vlekli, do konca junija bo vse znano.

Torej takrat bodo Mariborčani vedeli koga podpira Svoboda na lokalnih volitvah?

Zagotovo in jaz verjamem, da bom tudi tekom prve polovice julija tudi na obisku in, da takrat bomo lahko o tem tudi javno spregovorili zagotovo.

Celotne pogovor s predsednikom vlade Robertom Golobom, pa si lahko ogledate spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.