05:28, čet, 4. Jul

Robert Golob v DZ posredoval predlog za imenovanje Andreje Katič za ministrico za pravosodje





Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes sestal s predstavniki Socialnih demokratov, ki so mu predlagali več možnih predlogov za novega ministra oziroma ministrico za pravosodje.

Predsednik vlade se je odločil, da zaradi preteklih izkušenj za ministrico za pravosodje predlaga Andrejo Katič. Z njo je tudi že opravil pogovor in po pogovoru je na kandidaturo tudi pristala. Premier je predlog za njeno imenovanje že posredoval v Državni zbor.

Andreja Katič je leta 1996 končala študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in pridobila naziv univerzitetna diplomirana pravnica. Po študiju se je zaposlila na Mestni občini Velenje, kjer je od leta 1998 do avgusta 2014 opravljala delo direktorice občinske uprave.

Poslanka in podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije

V letu 2014 je bila izvoljena za poslanko in bila do imenovanja na položaj ministrice za obrambo (2015–2018) tudi podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije. Leta 2018 je bila imenovana za ministrico za pravosodje, funkcijo je opravljala do izteka mandata leta 2020. Svojo poklicno pot je nadaljevala v upravi Mestne občine Velenje. 25. 1. 2023 je bila imenovana za državno sekretarko v Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.