07:31, čet, 18. Apr

Robert Kereži z vzponi in spusti po Mariborskem Pohorju na pomoč otrokom





S sloganom Nemogoče je samo beseda se je ultra tekač Robert Kereži sinočiob 20. uri podal na svojevrsten dobrodelni podvig 24 h Pohorje 2020. V 24 urah bo poskusil opraviti čim več vzponov in spustov na Mariborčanom dobro znani poti od spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače, s tem pa zbiral sredstva za otroke iz Mladinskega doma Maribor.

FOTO: MP Produkcija (M. Pigac)

Kereži, ki ima za seboj že nekaj ekstremnih in dobrodelnih tekaških podvigov, vabi tudi ostale navdušene pohodnike in tekače, da se mu pridružijo na Mariborskem Pohorju in tako pomagajo odpeljati otroke iz mladinskega doma na poletno letovanje na Kolpo.

FOTO: MP Produkcija (M. Pigac)

Start je bil sinoči ob 20. uri pri Gondola fun baru ob spodnji postaji Pohorske vzpenjače, zaključek pa na dan državnosti, na istem kraju in ob istem času.

Med pripravami na podvig je Kereži že pred časom objavil poziv, s katerim je iskal 16 podjetij ali posameznikov, ki so pripravljeni donirati sto evrov za vsak njegov vzpon. “Odziv podjetij, ki so v okviru projekta 24 h Pohorje donirala sredstva, je bil izjemen in glavni pokrovitelj projekta Hervis sport Slovenija bo tako danes ob 19.30 predal varovancem in zaposlenim Mladinskega doma Maribor simbolični bon z denarno vrednostjo donacije,” je sporočil organizator dogodka, Športno društvo Ultra plus Robert.

FOTO: MP Produkcija (M. Pigac)

Slednje je izpeljalo že več dobrodelnih projektov. Med zadnjimi je bil humanitarni projekt Nemogoče je samo beseda 2019, s katerim so zbirali denar za Slovensko društvo Hospic. Septembra lani pa so organizirali prvi mednarodni trail tek prijateljstva – Vranov let 2019, v spomin na reševalno akcijo vojnih ujetnikov med drugo svetovno vojno.

24-urna akcija je del priprav na Kerežijeva letošnja najpomembnejša tekaška izziva: Slovenska planinska pot 2020, ki ga čaka konec avgusta, in novembrski Panda Ultra Trail v kitajski provinci Sečuan. V aprilu 2021 pa se bo že tretjič udeležil slovite puščavske tekme Marathon Des Sables.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.