00:41, ned, 28. Jul

Rogla in Terme Zreče v prvem polletju s povečanim obiskom





Destinaciji Rogla in Terme Zreče, s katerima upravlja podjetje Unitur, sta v prvem polletju kljub manj ugodnim in za poletni čas neznačilnim vremenskih razmeram beležili lep obisk. Kot so sporočili iz podjetja, sta oba centra v prvi polovici leta skupaj zabeležila 105.866 nočitev, kar je dva odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Največ nočitev, oziroma 58 odstotkov vseh, so ustvarili slovenski gostje, med tujimi, katerih število nočitev se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečalo za kar 40 odstotkov, pa so jih največ našteli iz Madžarske, Nizozemske, Hrvaške, Italije, Češke, Savdske Arabije, Nemčije, Grčije, Poljske in Združenih arabskih emiratov.

Prevladujejo družine, med skupinami pa športniki

Kot pravijo v Uniturju, med individualnimi gosti po pričakovanjih prevladujejo družine, medtem ko med skupinami gostijo največ vrhunskih športnikov in kolesarskih skupin, ki Roglo in Terme Zreče, poleg prilagojene infrastrukture in pestre ponudbe, izberejo kot dobro izhodišče za preživljanje kolesarskih ali pohodniških počitnic v Sloveniji.

Sicer pa na Rogli vzporedno s poletno sezono veliko energije vlagajo tudi v projekt parka Mašinžaga, za katerega so na javnem razpisu za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma za krepitev njegove odpornosti prejeli osem milijonov evrov nepovratnih sredstev in katerega skupna vrednost bo znašala skoraj 11,4 milijona evrov.

Najpomembnejši del projekta je izklopljiva šestsedežnica z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi kabinami, ki bo smučarjem omogočala hitro in udobno izkušnjo, hkrati pa bo namenjena tudi prevozu pohodnikov, kolesarjev in koles ter obiskovalcev letečega tobogana in steze za gorske trikolesnike, ali pa se bodo soočili z gozdnim pustolovskim izzivom.

Sočasno bosta v Bike parku Rogla urejeni dve novi družinski progi, namenjeni kolesarskim navdušencem, ki se bodo lahko preizkusili na družinam prilagojenih izvirnih elementih. Projekt bo v skladu z razpisnimi pogoji zaključen do 10. novembra.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.