17:25, tor, 16. Apr

Rokometaše mariborskega Branika čaka jutri nova tekma





Rokometaši mariborskega Branika bodo v petek, 25. septembra, znova na delu. V 4. krogu Lige NLB jih čaka gostovanje pri novincu v ligi, ljubljanski ekipi RD LL Grosist Slovan.

Rokometni klub Maribor Branik na tekmi v Ljubljani. Foto: RK Maribor Branik

Po uspešni domači premieri se bo zasedba Siniše Markote znova preizkusila v gosteh. Tokratni nasprotnik je ekipa, ki v prvih treh krogih še ni usvojila točke, a je nikakor ne gre podcenjevati, pravijo pri mariborskem Braniku. Slovan se je v uvodnih treh tednih pomeril s Celjem, Velenjem in Izolo, prav na zadnji tekmi pa bil najbližje uspehu. Trener Aleš Repina v prestolnici vodi zanimivo zasedbo, z izkušnjami pa vsekakor izstopa nekdanji reprezentant Matjaž Brumen, ki se je v Slovan preselil iz Izole. Na prvih treh tekmah sta bila sicer v napadu najbolj razpoložena Enej Jovičić (11 golov) in Miha Kotar (9 golov).

“Slovan je dosti boljša ekipa kot trenutno kaže lestvica. Za njimi sta že tekmi s Celjem ter Velenjem in prav proti Velenju so se doma odlično držali, saj so še v 52. minuti zaostajali samo za gol. Menim, da igrajo zelo lep rokomet, igrajo čvrsto obrambo in zagovarjajo hitro igro s polprotinapadi in protinapadi. Morali bomo biti pozorni, da ne bomo delali napak in da jim ne bomo omogočali lahkih golov, saj slednji vedno dvignejo domačo ekipo, nam pa povzročajo velike težave,” pred tekmo razmišlja Markota.

Slovan se je v Ligo NLB vrnil po dveh sezonah v drugi ligi, v sezoni 2017/18 pa so se vijoličasti z ekipo iz Ljubljane pomerili kar štirikrat in trikrat slavili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.