07:11, sre, 24. Apr

Rokometaše mariborskega Branika čaka v soboto zahtevna tekma





Rokometaši mariborskega Branika bodo v soboto dočakali prvo tekmo Lige NLB po dobrem mesecu dni. V 10. krogu jih čaka zahtevno gostovanje pri RD Riko Ribnica.

Foto: Anamarija Valentina Dajnko

Varovanci Siniše Markote, ki sobotnega nasprotnika odlično pozna, saj je ekipo iz Ribnice vodil še v sezoni 2018/19, so zadnjo tekmo odigrali 18. oktobra, ko so doma izgubili proti Dobovi. Ekipa je reprezentančni premor izkoristila za mini priprave, a imela v vmesnem času tudi nekaj težav z okužbami s koronavirusom. Fantje so pripravljeni na sobotni izziv, vsi v klubu pa se zavedamo, da gre za izjemno zahtevno tekmo proti kvalitetnemu tekmecu.

Trener vijoličastih Siniša Markota je s strokovnim štabom skrbno pripravil taktiko: “Ribnica je po mojem mnenju po kvaliteti še vedno druga ekipa v Sloveniji. Njihovi rezultati tega sicer trenutno ne kažejo, vsekakor pa imajo veliko individualne kvalitete, zato je proti njim zelo težko igrati. Skušali bomo igrati igro, ki nas je krasila v uvodnih štirih krogih. Dolgo smo brez tekme, do testiranja niti ne bomo vedeli, v kakšni postavi bomo tekmo lahko zaigrali. Trenutno je tudi zelo težko oceniti formo igralcev, je pa jasno, da si v glavnem želim, da fantje na igrišču pustijo srce.”

V prejšnji sezoni sta kluba odigrala dve izredno napeti in izenačeni tekmi. Obe je sicer dobila Ribnica, ki jo je Maribor zadnjič premagal prav v gosteh. To se je zgodilo v zadnjem krogu sezone 2018/19, ko so vijoličasti v Ribnici slavili s 23:28.

Tekma bo v soboto ob 18. uri, spletni prenos bo na uradni Facebook strani kluba.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.