21:00, čet, 18. Apr

Ruške učenke do lovorike na mednarodnih šolskih igrah v Litvi





Učenke Osnovne šole Janka Glazerja Ruše so se nedavno vrnile z gostovanja na 51. Mednarodnih otroških igrah (International children’s games), ki so jih letos gostili v Kaunasu (v Litvi). V konkurenci več kot 1700 mladih športnikov (do 15 let) so si nogometašice priborile bron.

Vir: www.glazer.si
Medalja. Vir: www.glazer.si

Deklice, ki so igrale nogomet, so zasedle tretje mesto. V predtekmovanju so bile v skupini zmagovalke, potem so v polfinalni tekmi izgubile proti ekipi iz Szombathelyja z 2:1, v tekmi za tretje mesto pa so premagale ekipo Jeruzalema z rezultatom 2:1 in tako osvojile bronasto kolajno“, je s ponosom razlagal od navijanja hripav Ladislav Pepelnik, ravnatelj OŠ Janka Glazerja Ruše. V Litvi so gostovali osnovnošolski otroci iz osmih slovenskih mest, skupno pa iz 90 mest 57 držav vseh kontinentov.

Vir: www.glazer.si
Vir: www.glazer.si

Izjemna kombinacija 7
Pia in Tia Ciganović, Kim Juršnik, Sara Adam, Reneja Ratenej, Urška Težak in Lana Šotner so dekleta, ki so presegle pričakovanja. “Lahko bi se kosale z dečki iste starosti,” je ocenil Pepelnik, ki je bil vodja ekipe, sicer pa je Rušanom znan tudi kot dolgoletni ljubitelj nogometa (NK Pohorje). Glavne nosilke izbrane, šolske nogometne ekipe trenirajo pri Ženskem nogometnem klubu Maribor, dve od sedmih deklet pa trenirata v šoli in sta očitno izkazali naravni talent. “Tekme so bile zelo stresne, kajti v predtekmovanju smo proti ekipi iz Izraela izgubljali 3:0, pa smo potem uspeli izenačiti na 3:3. Prav tako je bilo napeto proti ekipi Jeruzalema v predtekmovanju, kjer smo prav tako igrali 3:3. Smo pa potem ekipo domačink iz Litve premagali s 6:0, kar je tudi pomenilo prvo mesto v skupini. Igral se je res odličen nogomet. Jaz sem bil presenečen, da imajo deklice toliko tehničnega in taktičnega znanja“, je dodal Pepelnik. Naslednje, 52. Mednarodne otroške igre bodo prihodnje leto v Jeruzalemu in zagotovo bodo sodelovale tudi ekipe iz ruške osnovne šole.

podelitev medalje, os ruse
Vir: www.glazer.si

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.