20:20, sre, 18. Sep

Ruski uradnik dejal, da ne razumejo načrtov Hrvaške in Slovenije: “Zavedati se je potrebno, proti komu bo orožje, ki sta ga poslali Ukrajini, uporabljeno”





Uradnik ruskega zunanjega ministrstva Jurij Pilipson, je, kot poroča portal B92 dejal, da se morata Slovenija in Hrvaška zavedati, proti komu bo orožje, ki sta ga poslali Ukrajini, uporabljeno.

“Ne razumemo načrtov, ki sta jih napovedali Hrvaška in Slovenija za pošiljanje orožja v Kijev. Tisti, ki stojijo za to avanturo, se morajo zavedati, proti komu bo uporabljeno to orožje,”
so navedli v Slovenskih novicah. Pilipson naj bi med drugim še dejal, da je rusko stran “zmedla” reakcija slovenskih funkcionarjev zaradi stopnje rusofobije.

Slovenski premier Janez Janša je v pogovoru za BBC World service med drugim poudaril, da je pomembno, da tudi drugi voditelji držav obiščejo Ukrajino in ji izkažejo podporo, ter da EU vrne predstavnika v Kijev. Po njegovih besedah so Ukrajini ponudili že veliko pomoči, težava pa je v tem, da vse ponudbe še niso bile izpolnjene.

Kot izredno pomembno je izpostavil, da tudi ostali voditelji držav obiščejo Ukrajino in ji izkažejo podporo. Kot je dejal, je bil prvi predlog, potem ko so se skupaj s poljskim in češkim predsednikom vlade vrnili iz potovanja, da mora EU poslati svojega predstavnika nazaj v Kijev, da bo tam nekdo, ki jih lahko fizično zastopa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.