01:44, sob, 20. Apr

S petkom prepoved vsakršnega zbiranja, razen znotraj istega gospodinjstva ali družine





Minister za zdravje Tomaž Gantar je spregovoril o podaljšanju sedanjih ukrepov in novih ukrepih. Predvideno trajanje novih omejevalnih ukrepov je 14 dni, nato naj bi sledilo nadzorovano sproščanje.

V karanteni, Slika je simbolična. Vir. Pixabay

Pouk na daljavo je podaljšan, vrtci so odprti le za nujno varstvo. Kar se tiče treningov, športa in rekreacije, velja, da lahko v zaprtih prostorih trenirajo le poklicni športniki. Javni transport se ustavlja, taksi službe pa bodo lahko delovale.

Ukrepi na področju gospodarstva vstopajo v veljavo v ponedeljek, pri tem pa velja, da industrija deluje naprej, zapirajo pa se nenujne trgovine. Prejšnji teden odprte dejavnosti, kot so pedikura, zlatarne in podobno, bodo vnovič zaprte.

Ob tem pa vstopajo s petkom, čez vikend ali s ponedeljkom v veljavo še ukrepi z resorja ministra Aleša Hojsa. Med drugim s petkom vstopi v veljavo prepoved vsakršnega zbiranja, razen znotraj istega gospodinjstva ali družine, pri tem omejitev prehajanja med občinami z določenimi izjemami ostaja.

S ponedeljkom med izjemami za prehajanje državne meje brez karantene ne bo več lastništva nepremičnine ali plovila. Prav tako pa ne bo več možno preživljanje vikendov Bosni in Hercegovini ali Srbiji, obiski družinskih članov bodo izjema le v EU in Schengenskemu območju.

Več podrobnih informacij sledi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.