18:26, čet, 25. Apr

S poligrafom zaslišali vse prijatelje, ki so bili s pogrešanim Matejem





O iskanju pogrešanega Mateja, ki je sredi noči izginil iz beograjskega nočnega kluba, predvsem o posnetkih, je spregovoril eden od kriminalistov Željko Cvrtila.

Za televizijo N1 je kriminalist Željko Cvrtila komentiral tako samo iskanje pogrešanega Mateja kot tudi tisto, kar se vidi na posnetkih nadzornih kamer. Portal Jutarnji tako povzema, da je Cvrtila dejal, da bi iskanje moralo biti usmerjeno v dve do tri smeri.  Najprej gre za razgovore o ugotavljanju okoliščin pri prijateljih, torej tistih, ki so z Matejem Perišem bili skupaj. Druga smer je ugotavljanje in iskanje v okolišu, v katerem naj bi se pogrešani nazadnje zadrževal, torej klub, ulice, kjer je tekel, in nabrežje Save. Tretja smer pa je iskanje v Savi in v objektih ob njej. Poudaril je, da ni zasledil, da bi iskanje teklo tudi v objektih.

Uporabili so poligraf

Srbska policija je s poligrafom zaslišala prijatelje izginulega Mateja, kriminalist je izpostavil, da poligrafa ne uporabijo samo takrat, ko bi bil kdo sumljiv, ampak tudi, da bi se skrčil seznam osumljencev in odstranili sumi. Meni, da gre za dobro potezo srbske policije. S tem si namreč lahko olajšajo iskanje pogrešanega in samo preiskavo.

Treba je poiskati taksista in govoriti z njim

Cvrtila meni, da posnetki nadzornih kamer lahko služijo za rekonstrukcijo dogodkov. Na enem od posnetkov se vidi, da je pogrešani Matej govoril s taksistom in da je želel vstopiti v taksi. Ob tem pa je komentiral, da se pojavljajo informacije, da je bil mladenič alkoholiziran ali drogiran, a po njegovem mnenju mladenič v takem primeru ne bi mogel pri teku teči ravno in držati smeri. Kar se tiče taksista, pa je dejal, da se na posnetku vidi, da Matej pri stiku z njim ni bil nasilen, ko ga taksist ni sprejel, ampak je nadaljeval pot. Cvrtila meni, da se pri tem ne vidi zmedenosti, ki bi nastala zaradi alkoholiziranosti ali vpliva droge. Pravi pa, da je mogoče vzel kako drogo, ki ne vpliva na gibanje. Je pa opazil na posnetkih, da se mladenič ponekod obnaša, kot da bi ga kdo preganjal, saj se skriva za dvema voziloma.

Preiskava podatkov mobilnega telefona

Jutarnji še piše, da je nekdanji načelnik uprave za operacije SOA Ante Letica dejal, da je srbska policija naredila vse, kar lahko policija naredi v takih situacijah. In da tudi sodeluje s hrvaško policijo, kar je bistveno. Letica meni, da bi se moralo poiskati taksista, ki bi moral povedati, kaj mu je Matej govoril in zakaj ga ni sprejel v taksi. Preiskati pa je treba tudi vse v zvezi z mobilnim telefonom Mateja, meni Letica. Mladenič je bil s hrvaškim mobitelom na gostovanju pri srbskem operaterju. Ugotoviti je treba lokacijo, sporočila, rekonstruirati podatke. Povedal je še, da se je telefon v nekem trenutku pojavil v najbližji bazi podatkov, nato pa izginil. Meni, da se je takrat nekaj zgodilo, da je mobitel nato nehal delovati. Zagotovo policija dela tudi v tej smeri, a vsega javnosti zaradi interesa preiskave ne povedo, je omenil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.