16:26, pet, 29. Mar

S sekiro poskušal oropati banko na Ptuju





 Mlajši moški je v sredo popoldne poskušal oropati banko na Ptuju. Oborožen s sekiro in kovinsko palico za dvigovanje uteži je od bančnega uslužbenca zahteval denar, a ga je prestrašil sprožen alarm in je pobegnil. Policisti so ga izsledili na Ptujski gori in ga nato v Majšperku tudi prijeli, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Slika je simbolična
Slika je simbolična
 32-letnik je po navedbah policije okoli 15. ure vstopil v bančno ustanovo, v kateri so bile v tem času ob petih zaposlenih še štiri stranke. Stopil je do okenca, za katerim ni bilo nikogar, in s sekiro udaril po zaščitnem steklu, ki je počilo, a ostalo v enem kosu. Nato je pristopil do sosednjega okenca, kjer je stala ena stranka, za okencem pa bančni uslužbenec in pripravnica.

Zaposlenemu je izročil nahrbtnik in med mahanjem s kovinsko palico zahteval, da mu ga napolni z denarjem. Bančni uslužbenec je ostal priseben in je sprožil alarm, ki je osumljenca prestrašil, zato je stekel iz banke in s svojim skuterjem pobegnil v smeri Majšperka.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili pred naseljem Ptujska gora, vendar na znake policistov ni ustavil. Pred njimi je bežal vse do naselja Majšperk, kjer je pustil skuter in poskušal zbežati peš. Policisti so ga dohiteli in ga skušali prijeti, vendar se je prijetju uprl z lesenim kolom. Policisti so uporabili prisilna sredstva in osumljenca obvladali, prijeli in pridržali, pri tem pa je osumljeni lahko telesno poškodoval policista.

Mariborski kriminalisti ga bodo ovadili zaradi poskusa ropa, za kar mu grozi do tri leta zapora. Prav tako ga bodo preganjali zaradi poškodbe policista oziroma preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.